Sázka uzavřena. Když bojovník vydrží na býkovi 8 vteřin, dá mu šéf UFC milionovou odměnu

Sázka uzavřena. Když bojovník vydrží na býkovi 8 vteřin, dá mu šéf UFC milionovou odměnu Udržet se na Twisted Steelovi není žádná legrace | zdroj: Profimedia

Přezdívá si "Cowboy" a teď hodlá zkrotit závodního býka svého bývalého šéfa. Donald Cerrone a Dana White spolu uzavřeli sázku. "Nemá žádnou šanci," myslí si profík. 

Na světě se soutěží v ledasčem, třeba v jízdě na býkovi. Hrdým majitelem jednoho takového je od loňského roku i šéf nejslavnější MMA organizace Dana White. Jeho Twisted Steel se minulý víkend blýskl na akci Profesional Bull Riding v Madison Square Garden, když jezdce shodil už za 2,46 vteřin.

V hledišti to sledoval i bývalý zápasník Donald "Cowboy" Cerrone. Ten pak rovnou využil příležitosti a zeptal se publika, zda by měl Twisted Steela také otestovat. 

"Můj býk je naprostý zabiják. Profesionální jezdec na něm vydržel jen dvě a půl vteřiny," zareagoval po několika dnech White. "Cerrone, přijímám tvojí výzvu. Ale poslouchej, budeš na to muset trénovat. Myslím, že nejlepší datum bude 18. května během finále PBR v Dallasu. Pokud pojedeš, daruju 50 tisíc dolarů na charitu podle tvého výběru. Pokud vydržíš 8 vteřin, dám ti 100 tisíc (v přepočtu zhruba 2,25 milionu korun)."

Cerrone samozřejmě souhlasil. Na býcích kdysi dávno jezdil, pak si ale zvolil MMA, a přestože u šéfa UFC před lety lobboval za to, aby ho nechal se projet na závodech, nepochodil. Pořídil si tedy alespoň vlastního býka, kterého pojmenoval trefně "Don't tell it to Dana" (Neříkejte to Danovi). Nyní už mu ale nic nebrání, si nebezpečný sport opět vyzkoušet. Dokonce už mu pomoc s přípravou slíbili zkušení trenéři.

Elitní jezdec Ty Murray si ale myslí, že je není šance, aby Cowboy sázku vyhrál. "Cerrone má asi takovou šanci, že to na Twisted Steelovi vydrží 8 vteřin, jako mám já, že knockoutuju Conora McGregora. Rozdíl je v tom, co je v sázce. Zkušený tvrdý sportovec si může vyzkoušet jezdit závody Nascar. Bude to sice nebezpečné, ale bude mít pod kontrolou řadící páku a brzdy. Býk žádné brzdy nemá. To je úplně jiný level balancování nad propastí."

Za celou závodní kariéru Whiteova býka se pouze 3 ze 34 jezdců podařilo na něm vydržet déle než 8 vteřin. V květnu se dozvíme, jak se povede Cerronemu, který už si v zákulisí Twisted Steela prohlédl pěkně z blízka a poznamenal, že má laskavé oči. Až mu ale bude sedět na hřbetě, nejspíš rychle změní názor.

Zdroje:  Sports Illustrated

Nejnovější články