„Tohle byl můj nejhorší výkon,“ řekl zklamaně Donald Cerrone po remíze s Niko Pricem. Dana White by jej rád viděl v důchodu.

„Tohle byl můj nejhorší výkon,“ řekl zklamaně Donald Cerrone po remíze s Niko Pricem. Dana White by jej rád viděl v důchodu. zdroj: Profimedia

Dana White si chce s Cowboyem Cerronem promluvit o odchodu do důchodu, ten o tom však nechce nic slyšet.

 

Donald „Cowboy“ Cerrone je živoucí legenda UFC. Drží hned několik působivých rekordů, například nejvíc vítězství v historii UFC (23), nejvíce ukončení (16), nejvíce bonusů (18), a nejvíce zápasů v UFC (35). Donald má atraktivní styl, jeho zápasy jsou napínavé a umí své soupeře ukončovat. Navíc je to sympaťák a jeho přístup, že zápasí kdykoliv, kdekoliv a s kýmkoliv mu zajistil spoustu fanoušků.

V poslední době se mu ale v oktagonu vůbec nedaří. Do zápasu s Niko Pricem šel se čtyřmi prohrami za sebou a i přestože to bylo proti top soupeřům (Tony Ferguson, Justin Gaethje, Conor McGregor, Anthony Pettis), určitě mu bylo jasné, že tento zápas musí vyhrát. To se mu ale nepovedlo.

Niko Price do Cowboye nalétl naprosto bez respektu a dostal jej pod velký tlak. Cowboy v první minutě dostal pořádně naloženo a skoro to vypadalo, že se snaží zlomit Nikovy pěsti svoji čelistí. Nakonec se ale Niko Price přece jen trochu unavil a zvolnil tempo, čímž umožnil Cowboyovi vrátit se do zápasu. Bohužel ale následně Niko dvakrát po sobě neúmyslně dloubnul svými prsty Cowboye do oka a byl mu za to rozhodčím Jasonem Herzogem strhnut jeden bod.

Druhé a třetí kolo bylo velice vyrovnané, Cowboy ale působil dost těžkopádně a nemohl se dostat do svého bojového rytmu. Do minulých skvělých výkonů tak mělo Cowboyovo představení dost daleko.

 

Po tříkolové bitvě došlo na bodové rozhodčí, kde dva ze tří viděli remízu. Niko Price tak stály úvodní eyepoky výhru, ale i tak se z výsledku radoval. Zato Cowboy neskrýval nad svým výkonem zklamání:

„Je to prohra, teď mám 5 proher v řadě. Kdyby Nikovi nestrhli bod, tak jsem prohrál. Umím si to spočítat. Rok 2020 asi není můj rok," přemítal Cowboy nahlas. "V prvním kole jsem tam šel a myslím, že jsem byl asi zvědavý, kolik ran do hlavy snesu, než dostanu knockout. Během toho jsem měl sám se sebou konverzaci a říkal jsem si ‚ty pos*aný srabe, jdi do toho!‘.“

„Bylo to vtipné, protože on mě kopal a já si říkal ‚já mám kopat tebe, ne ty mě!,‘ takový byl můj plán, ‚nakopnu tě, vezmu tě na zem‘. Nic z toho, co jsem trénoval a driloval, jsem neudělal. Tohle byl můj nejhorší výkon, jaký jsem kdy udělal. Jsem ze sebe hodně zklamaný, tohle určitě počítám, jako svoji prohru, takže jich mám teď 5 v řadě.“

Do důchodu se ale Cowboy podle svých slov zatím nechystá: „Ne, ne, ne, rozhodně ne. Musím jen popřemýšlet nad tím, co dělám špatně,“ řekl Cowboy, který prozradil, že vyhledá pomoc sportovního psychologa.

Jiného názoru je ale šéf UFC Dana White, který si myslí, že je čas, aby Cowboy začal pomýšlet na konec své bohaté kariéry:

„Málem byl ukončený v prvních 30 sekundách prvního kola. Vracel mu to, je to tvrďák, vydrží hodně. Zbožňuju Cowboye a vím, že tohle ho zdrtí a zlomí mu to srdce, ale je čas, abych si s ním promluvil. Musím si s ním promluvit a poslechnout si, co řekne. Vím co řekne – nechci přestat. Ale musíme si promluvit.“

Cowboy Cerrone opravdu v posledních zápasech neukazuje to, na co jsme u něj zvyklí a vypadá to, jakoby ztratil svůj bojovný oheň. Ve svých 37 letech už nemusí nikomu nic dokazovat a možná má šéf UFC pravdu a měl by zvážit odchod do důchodu. Vypadá to ale, že minimálně ještě jeden zápas od něj uvidíme. A možná právě s Niko Pricem, se kterým by rád vyřešil jejich nedokončený business.

Zdroje:  UFC , mmafighting.com

Nejnovější články