Tony Ferguson má zlomenou očnici a Niko Price vypadá jako Frankenstein. UFC 249 se neobešlo bez děsivých zranění

Tony Ferguson má zlomenou očnici a Niko Price vypadá jako Frankenstein. UFC 249 se neobešlo bez děsivých zranění Tony Ferguson po zápase s Justinem Gaethjem | zdroj: Profimedia

Turnaj UFC 249 nám nabídl skvělou podívanou, ale někteří bojovníci museli po zápase zamířit do nemocnice.

Sobotní UFC nám přineslo skvělý turnaj plný napínavých zápasů. Hlavní zápas večera mezi Tonym Fergusonem a Justinem Gaethjem rozhodně nezklamal a byl po právu vyhlášen zápasem večera.

Ferguson v zápase ukázal neskutečné srdce a odolnost. Jeho brada je pravděpodobně ukovaná z  oceli, protože takové rány, které od Justina Gaethjeho vydržel, by normálního člověka poslaly do hlubokého kómatu.

Většinu zápasu se zdálo, že tvrdé údery Gaethjeho nemají na Fergusona moc velký vliv. Avšak v  pátém kole, kdy už jeho obličej hodně vykazoval známky Gaethjeho pěstí, bylo vidět, že něco není v  pořádku. Tony po jedné z  Gaethjeho bomb zavrávoral a zakroutil hlavou a i přestože stál pořád na nohou, rozhodčí Herb Dean, který je považován za nejlepšího rozhodčího v  MMA, zápas ukončil.

Tony Ferguson se kvůli zastavení zápasu sice rozčiloval, zanedlouho se však ukázalo, že rozhodnutí Herba Deana bylo naprosto správné. Ferguson byl totiž převezen do nemocnice, kde byl vyšetřen a diagnostikován se zlomenou očnicí, což určitě není zranění, se kterým by bylo zdravé bojovat. V  minulosti s tímto zraněním odbojovala celý zápas např. polská bojovnice Karolina Kowalkiewicz a málem kvůli tomu přišla o oko (píšeme o tom zde). Na fotografii z  nemocnice Tony vypadá tak trochu jakoby bojoval sám se sebou, protože většinou takhle zřídil své soupeře:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

“LoveYou Babygirl” Thanks For Taking Care Of Me # Happy Mother’s Day Toots ⚾️ -XTA- Hometeam

Příspěvek sdílený @TonyFergusonxt (@tonyfergusonxt),Kvě 10, 2020 v 10:01 PDT

„El Cucuy“ si však z  prohry a ze svého zranění až zas takovou hlavu nedělá a pro své fanoušky předvedl v nemocnici i krátký taneček:

Tony nebyl jediným, kdo si ze svého zápasu odnesl zranění. Niko Price, který se ve skvělém souboji utkal s  Vicentem Luquem, vypadá po zápase trochu jako Frankenstein. Luque jej trefil tvrdým levým hákem přímo na oko a to mu ihned začalo natolik otékat, že mu přivolaný doktor nedovolil v zápase pokračovat. K fotce z nemocnice Niko připsal: "Jsem v pohodě kouči, pusť mě tam".

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Beauty has a Price #UFC249 (via @hybridufc)

Příspěvek sdílený ESPN MMA (@espnmma),Kvě 9, 2020 v 11:14 PDT

Anthony Pettis a Donald Cerrone, dva kamarádi, kteří se v  sobotu postavili proti sobě, předvedli skvělý zápas, kde šlo kamarádství stranou. Jakmile však zazněl konec zápasu, hned byli zase v  dobré náladě a naštěstí si navzájem nezpůsobili žádné větší zranění, takže si spolu mohli dát i jedno vychlazené:

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Post-brawl brews between buds #UFC249 (via @showtimepettis)

Příspěvek sdílený ESPN MMA (@espnmma),Kvě 10, 2020 v 1:10 PDT

Ani šampion Henry Cejudo nevyvázl i přes svůj působivý výkon bez zranění a při kolizi hlav s  Dominickem Cruzem si odnesl natržené čelo, které způsobilo proud krve přes jeho obličej. To však podle jeho vlastních slov Cejuda ještě víc nabudilo a zakrátko na to dokázal Cruze ukončit.

Henry Cejudo Henry Cejudo po vítězném zápase s Dominickem Cruzem. | zdroj: Profimedia

Zdroje:  ESPN , UFC

Nejnovější články