Sean „Sugar“ O’Malley jde znovu do bitvy. Připomeňte si, s jakým přehledem zničil svého posledního soupeře

Sean „Sugar“ O’Malley jde znovu do bitvy. Připomeňte si, s jakým přehledem zničil svého posledního soupeře Quinoneze přejel "Cukřík" bez nejmenšího problému | zdroj: Profimedia

Již tuto sobotu se do oktagonu vrátí jeden z největších talentů v UFC, Sean O’Malley, aby se utkal s veteránem Eddiem Winelandem.

Sean O’Malley (11-0) je právem považován za vycházející hvězdu MMA. V profesionálních zápasech ještě nenašel přemožitele, umí dobře mluvit, je zábavný a hlavně to umí v oktagonu pořádně rozjet. Jeho styl je nejen divácky atraktivní ale taky velice účinný.

O’Malley dokáže skvěle využívat svého velkého dosahu a je až neuvěřitelné, že se se svými 180 centimetry dokáže navážit 61 kg. Navíc předvádí neortodoxní techniky a pro své soupeře je velice nepředvídatelný. V kombinaci s pořádnou ranou, kterou byste od takto hubeného kluka určitě nečekali, začíná být 25letý "Sugar" predátorem ve vodách bantamové divize.

V sobotu jej v oktagonu přivítá Eddie Wineland, který už v oktagonu zažil ledacos. Tento 35letý veterán začal s profi MMA už v roce 2003 a na svém kontě má 38 zápasů, z toho 24 vítězství, 13 porážek a 1 remízu. Wineland bojoval v oktagonu naposledy před rokem, kdy si vylepšil reputaci a po dvou prohrách se dokázal prosadit a vyhrát na TKO nad Grigory Popovem.

Sean O’Malley se naopak snaží dohnat dvouletou stopku, kterou dostal za dopingový nález a poslední zápas měl teprve před třemi měsíci proti Jose Quinonezovi, kterého naprosto přejel hned v prvním kole.
Hned ze startu ho posadil na zadek skvěle načasovaným frontkickem na břicho. Pak soupeře okopával z dálky a pohyboval se zády ke kleci. Když Quinonez zaútočil, O’Malley jej zakontroval krátkým pravým hákem, po kterém spadl Quinonez na zem. Když se zvedal, O’Malley mu na cestu přidal highkick na hlavu a pravý zvedák na bradu. Soupeř šel hned znovu na zem, kde už stačilo jen několik "dodělávacích" úderů, než rozhodčí celý zápas zastavil. Mladý Američan to udělal tak skvěle, že to až vypadalo jednoduše.

 

Ačkoliv Sean O’Malley míří vzhůru, moc si neláme hlavu s tím, že mu UFC nabídlo Eddieho Winelanda, který není v žebříčku ani mezi prvními 15 bojovníky. O’Malley totiž ví, že zrovna žebříček bantamové váhy v UFC je nutné brát s velkou rezervou. Není to totiž ještě ani měsíc, co o šampionský pás zápasil například Dominick Cruz, který předtím čtyři roky nebojoval a teď by se o titul měl pro změnu utkat José Aldo, který má v bantamové váze jeden jediný zápas, a to ještě prohru.

Jak sám O’Malley říká, na titulovou šanci si klidně počká a dokud mu UFC nenabídne pořádné peníze, nevidí důvod proč by měl bojovat s těmi největšími zabijáky v divizi.

„Upřímně, nikam nespěchám,“ bere to v klidu O’Malley. „Záleží to hlavně na UFC. Pokud mě budou platit tak, jak mi platí, tak budu bojovat s ostatníma klukama. Pokud mi budete chtít dát více peněz, abych bojoval s lepšími soupeři, tak budu bojovat s lepšíma. Ale nebudu teď bojovat s lepšími bojovníky za peníze, které mi platíte teď. Prostě to nedává smysl z obchodního hlediska.“

„Z hlediska bojovníka, samozřejmě chci bojovat s těmi nejlepšími bojovníky na světě. Chci být šampion. Ale z hlediska businessu si říkám ‚Ok, pokud mi zaplatíte tady tu sumu, budu teď bojovat s někým, který není nejlepší na světě‘. Takže to naprosto záleží na tom, kolik mi bude chtít UFC zaplatit.“

„Sugar“ O’Malley nastupuje do zápasu s Eddiem Winelandem jako výrazný favorit a moc se nepředpokládá, že by jej Wineland i přes své obrovské zkušenosti mohl výrazněji ohrozit. Ale v MMA se může stát úplně všechno a O’Malley by jej určitě neměl podceňovat, protože by mu to mohlo parádně rozjetou kariéru trochu zbrzdit.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články