"Cukřík" O'Malley dokázal zvítězit i se zlomenou nohou, nyní se po dvou letech vrací do UFC

"Cukřík" O'Malley dokázal zvítězit i se zlomenou nohou, nyní se po dvou letech vrací do UFC Sean O'Malley | zdroj: Profimedia

Sean O'Malley patří k velice zábavným bojovníkům a o nadcházejícím víkendu se opět ukáže v oktagonu.

Víkendové UFC 248 přinese kromě dvou titulových zápasů také jeden velice zajímavý návrat. Do oktagonu se vrací po dvou letech jeden z mladších bojovníků, Sean O’Malley, který patří také k nejdrobnějším. I přes jeho nevelký vzrůst je však tento střízlík, který si díky svému atraktivnímu stylu vysloužil přezdívku „Cukřík“ (anglicky „Suga“ nebo „Sugar“), jedním z kandidátu na budoucí hvězdu.

Když O’Malley začínal v sedmnácti letech s MMA v malém americkém městě Helena, jeho trenér nastavil dvě pravidla. Žádný nový žák nesměl nosit oblečení s logem gymu, dokud nedokončil šestiměsíční trénink a během této doby nebylo také povoleno udělovat přezdívky.

„Jednoho dne za mnou můj trenér přišel a řekl, že je čas na to, abych přezdívku dostal,“ svěřil se O’Malley. „A řekl mi, že jsem ‚Cukřík.‘ Když jsem se zeptal proč, tak mi odvětil, že je velice příjemné (anglicky sweet neboli sladké - pozn. red.) sledovat, jak bojuji.“

A O’Malley dokázal, že jeho trenér měl se svými slovy pravdu. Během prvních let profesionálního zápasníka kosil a vypínal svoje soupeře s nesmlouvavou pravidelností. Málokdo mu dokázal odolat déle než část prvního kola a jeho pověst raketově rostla. Není tedy divu, že si ho všiml také Dana White, který ho pozval do své show Contender Series.

Sean O'Malley Sean O'Malley | zdroj: Profimedia

Tam zvládl po čtyřech minutách naprosto uspat Alfreda Khaskayana, díky čemuž si získal pozornost mnoha celebrit. Říká se, že ho po tomto souboji dokonce raper Snoop Dogg, který je velkým fanouškem UFC, pozval do svého přívěsu, kde si spolu dali jointa. Podle několika dalších informací ne jednoho.

Ve svém premiérovém zápase v UFC, a zatím také posledním, zdolal O’Malley na body Andreho Soukhamthatha, díky čemuž si připsal desáté vítězství v řadě. A to i přesto, že si ve třetím kole zlomil nohu a téměř nemohl stát.V pozápasovém rozhovoru byl i tak neskutečně pozitivní a stihl moderátorovi, kterým byl Joe Rogan, vyslovit svojí přízeň.

„Miluji tuto hru,“ řekl O’Malley. „Miluji mluvit a miluji média. Miluji všechno, co se týká tohoto sportu. A miluji také tebe, Joe Rogane.“ Pobavený moderátor neváhal s podobnou odpovědi. „Taky tě sakra miluju, kámo.“ Toto video na YouTube získalo během několika dnů přes jeden milion shlédnutí.

Po vyléčení zlomeniny bohužel přišel veliký pád. O’Malley měl na loňské léto domluvený duel s Marlonem Verou, ale těsně před akcí byl Nevadskou státní atletickou komisí obviněn z užívání růstového receptoru jménem Ostarine, který spadá do skupiny SARMs, která je v profesionálním sportu zakázaná.

Naštěstí pro něj obdržel trest na „pouhých" šest měsíců, takže už zvládl i natrénovat a o víkendu nás O’Malley bude chtít proti Josemu Albertovi Quinonezovi přesvědčit, že ani po pauze neztratil nic ze svého zápalu a talentu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články