Připomeňte si, jak Adesanya v souboji s Whittakerem získal titul střední váhy

Připomeňte si, jak Adesanya v souboji s Whittakerem získal titul střední váhy Israel Adesanya v souboji s Robertem Whitakerem, kterému nakonec sebral titul | zdroj: Profimedia

Rozjetého "Stylebendera" čeká už tento víkend výzva v podobě hrozivého Romera. Připomeňte si, jak nedávno ukončil favorizovaného Whitakera a získal titul.

 

Už v neděli ráno proběhne očekávaný zápas ve střední váze mezi Israelem Adesanyou a nestárnoucím Yoelem Romerem. Přestože kubánský bojovník poslední dva duely prohrál, podle mnohých je právě on tím, kdo by mohl rozjetého šampiona zastavit a způsobit mu první porážku v profesionální MMA kariéře. To samé se však opakuje prakticky před každým "Stylebenderovým" zápasem. Naposledy měl být nad jeho síly tehdejší šampion Robert Whittaker.

Ačkoliv Whittaker vlétl do zápasu velmi agresivně, Adesanya se dokázal skoro všem jeho úderům bez problémů vyhnout. Během prvního kola si svého soupeře trpělivě načítal a když pak na konci zaútočil, poslal dnes již bývalého šampiona tvrdě k zemi. Stačila by bývala jedna vteřina navíc a mohl to být konec zápasu. Ten nevyhnutelně přišel v kole následujícím, kdy Adesanya v jedné z přestřelek trefil čistě Whitakerovu bradu.

S neposkvrněným rekordem a titulem šampiona má Izzy na zádech obrovský terč a o vyzyvatele v nabité střední váze rozhodně nemá nouzi. Po zápase s ním nejhlasitěji vykřikuje Paulo Costa, který však o svou šanci prozatím přišel kvůli zranění bicepsu. Namísto něj zaskočí právě nevyzpytatelný Romero. Sám šampion ho bere jako výzvu a součást svojí cesty k "nesmrtelnosti". Ani on však nemá své místo v zápase jisté, protože je známý tím, že občas neudělá váhu, což mu Adesanya nehodlá tolerovat a raději by prý zápasil s náhradníkem. To by mohla být šance pro Darrena Tilla, který se také netají tím, že by s šampionem rád poměřil síly v postoji.

Pokud pochybujete, jestli na Adesanyu vsadit, právě teď je ideální čas na připomenutí, jak si v nejsledovanějším zápase na australské půdě poradil právě s favorizovaným "Bobby Knuclesem".

 

Nejnovější články