Adesanya bude raději bojovat s náhradníkem, pokud Romero nesplní váhový limit

Adesanya bude raději bojovat s náhradníkem, pokud Romero nesplní váhový limit zdroj: Profimedia

Adesanya sice podle svých slov nemá problém zápasit s těžšími bojovníky, avšak Romerovi neudělání váhy tolerovat nehodlá.

 

Yoel Romero se sice pyšní na střední váhu (-84 kg) neuvěřitelnou postavou, avšak v minulosti už měl několikrát problém váhový limit splnit. Na tiskové konferenci to sice popřel, ale vzpomeňme například na zápas s Lukem Rockholdem, kdy raději soupeři přenechal část své výplaty, aby nemusel poslední kila hubnout. Zápas nakonec možná i díky tomu vyhrál drtivým knockoutem.

Adesanya sice podle svých slov nemá problém zápasit s těžšími bojovníky, dokonce i v rámci střední váhy působí oproti většině ostatních menší, avšak Romerovi to tolerovat nehodlá. "Jestli neudělá váhu, tak budu chtít 80 procent z jeho výplaty," prozradil na tiskové konferenci v Auklandu.

Komentátor Dan Hardy ale Izzymu připomněl, že pokud Yoel nenaváží, nebude to podle pravidel moci být zápas o titul. "To je jediná věc, co mě štve, protože pak bych za to nedostal rubín na svůj pás (šampioni totiž nově za každou úspěšnou obhajobu získají na pás jeden rubín)," reagoval šampion. "Jestli neudělá váhu, možná řeknu, ať zaskočí Jared Cannonier nebo Darren Till, pokud by to zvládl."

Adesanyova vyjádření jsou dost možná jen součástí předzápasové taktiky, kterou chce Romera psychicky rozhodit. Na druhou stranu Darren Till, kterému nevyšel zápas právě s Cannonierem by určitě rád zaskočil, pokud by narychlo dostal víza.

israel-adesanya-ufc-234-3 Israel Adesanya v sobě fanouška anime nezapře ani v oktagonu. | zdroj: Getty Images

Doufejme ale, že Romero hubnutí nepodcení a dočkáme se souboje stylů. Zatímco Adesanya je velice pohyblivý fenomenální striker, Yoel je spíše statický, což kompenzuje velkou silou a výbušností. V záloze má také skvělý wrestling, který by podle mnohých mohl šampionovi způsobit největší potíže. Izzy však na tiskovce prozradil svůj plán: "Jestli bude sázet na svůj wrestling, tak ať si radši zabalí oběd, protože to bude dlouhý den. Sprawl a rvačka. Když budu sprawlovat (obrana proti takedownu), moje *** budou na temeni jeho hlavy. Odstrčím mu hlavu dolů a sejmu ho do obličeje zvedákem."

"Je člověk jako každý jiný, a všichni ho rádi mýtizují, že je ze železa. Praštíš ho a on nepadne. Praštím ho dostkrát na to, abych ho donutil padnout," uzavřel Adesanya své plány na nadcházející souboj, v hlavě prý má několik různých scénářů, jak zápas skončí.

adesanya whittaker Israel Adesanya - Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

I přesto, že zápas proběhne už za 2 týdny, Israel si plánuje užít také víkendové UFC v jeho domovském Auklandu, kde budou zápasit tři jeho týmoví kolegové. "Upřímně, jsem prostě fanoušek. Byl jsem přímo tam v roce 2017, když Dan kolenem vystřelil hlavu Rosse Pearsona až ke stropu. Vykřičel jsem si hlasivky a pořád budu, až zítra udělá to samé Paulu Felderovi."

Zdroje:  UFC Youtube

Nejnovější články