Adesanya se Romera nebojí: "V mém podání to bude vypadat jako hračka!"

Adesanya se Romera nebojí: "V mém podání to bude vypadat jako hračka!" Israel Adesanya v sobě fanouška anime nezapře ani v oktagonu. | zdroj: Getty Images

Mnozí fanoušci očekávají, že Romero rozjetého Adesanyu zastaví, on si však na souboj s nestárnoucím Kubáncem věří.

Očekávaný zápas ve střední váze se blíží. Už 7. března bude Israel Adesanya hájit svůj titul proti Yoelu Romerovi. Ten je obávaný napříč celou middleweight divizí, čerstvě korunovaný šampion si ho však sám vybral, aby světu ukázal, že se nezalekne žádné výzvy. Matchmakeři z UFC ale z jeho volby nebyli příliš nadšení, protože kubánský bojovník vyhrál pouze jeden z posledních čtyř zápasů. Shodou okolností to bylo na akci UFC 221, kde se poprvé představil právě Adesanya. Ten prý přesvědčil své šéfy, když jim vysvětlil, že všichni čekají, že ho Romero porazí a budou to chtít vidět.

Adesanya ale teď v Sumbmission radio prozradil, že hrozivého Kubánce nepovažuje za svého nejtěžšího soupeře. V minulém roce totiž čelil podle svých slov větším výzvám.

"Pořád si myslím, že s Kelvinem Gastelumem to byl dosud nejtěžší zápas po fyzické stránce. Psychicky byl nejtěžší zápas proti Adersonu Silvovi. Ale uvidíme, povíme si potom. Nemyslím si, že Romero bude nejtěžší," rozpovídal se Izzy. "Myslím, že bude docela, ne lehký, ale v mém podání to bude vypadat jako hračka."

To už koneckonců ukázal v minulosti, například v titulovém zápase proti Whittakerovi, kdy mu spousta fanoušků i odborníků nedávala velké šance. Nyní se opět hovoří o tom, že následující soupeř je pro něj stylisticky hodně špatnou volbou. Romero má obrovskou sílu, tvrdou ránu a v minulosti získal na olympiádě stříbrnou medaili v zápasení ve volném stylu, takže by pro něj nemusel být problém přenést boj na zem a tam dominovat.

Šampion si ale věří. "Řekl jsem to o zápase s Robertem (Whittakerem), protože mě každý podceňoval. Říkali, chlape, tohle je konec. Nemůžeš si s Robertem zahrávat, a podobný věci. A já jsem řekl, že to v mém podání bude vypadat snadné. A co jsem udělal?" připomněl nedávné pochyby fanoušků. "Yoel je chlap, co zápasil s někým, kdo před ním jen stojí. Stojí před ním a on má rád takovýhle boxovací pytel, ale to já nejsem." 

Není to ale tak, že by svého soupeře podceňoval. Naopak, očividně se na něho svědomitě připravuje po taktické stránce. "Ukolébá tě do takového falešného stavu bezpečí, kdy se cítíš, že si můžeš odpočnout nebo že to kontroluješ, a pak prostě exploduje. Takže s ním musíš držet krok celou dobu. Nemůžeš zaspat, nemůžeš polevit v ostražitosti. A taky si myslím, že wrestling by měl být jeho silnou stránkou, protože je Olympionik a tak, ale málokdy toho využívá. Takže doufám, že ho v tomhle zápase použije. Rád bych poznal, o čem ten wrestling je."

Ačkoliv ho čeká těžká zkouška, Stylebender už teď přemýšlí nad dalšími svými kroky. Přestože se teď hodně mluví o možném superfightu s Jonem Jonesem, Izzy na něj nespěchá. Namísto toho plánuje další obhajoby, v tomto roce by rád stihl ještě alespoň tři a jednu začátkem příštího roku. Nutno dodat, že o vyzyvatele nebude mít v nabité střední váze rozhodně nouzi. "A pak půjdu nahoru a budu zápasit s kýmkoliv budu chtít v těžké váze."

Zdroje:  YouTube Submission Radio

Nejnovější články