„Chci vidět, jestli si Adesanya poradí s Romerem tak jako já," říká Paulo Costa

„Chci vidět, jestli si Adesanya poradí s Romerem tak jako já," říká Paulo Costa zdroj: Profimedia

Paulo Costa se s Izraelem Adesanyou moc nemusí, ale i tak se půjde podívat na jeho zápas proti Yoelu Romerovi.

Již tuto sobotu uvidíme titulový souboj o pás šampiona střední váhy. Neporažený šampion Israel Adesanya se střetne s kubánským "kulturistou" Yoelem Romerem. Paulo Costa, který již vyléčil zraněný biceps, se tento měsíc vrátil do plného tréninkového kempu a napjatě očekává, kdo z výše jmenovaných odejde se šampionským pásem, protože je dost pravděpodobné, že další na řadě ve frontě na titul je právě on.

Aby přilil trošku oleje do ohně, sám se turnaje zúčastní a z první řady bude sledovat napínavý souboj. Costa opravdu nemá Adesanyu v lásce a je velmi zvědavý, jak si nigérijský rodák s novozélandským pasem povede v hlavním zápase večera.

„Budu tam, abych viděl, zda si Adesanya poradí s Romerem tak, jako já. Každý chce vidět, jestli dokáže Romera porazit. Adesanya si na něj věří a já chci vidět, zda to opravdu dokáže.“

Před vážným zraněním bicepsu, Costa porazil Romera na turnaji UFC 241 a stal se hlavním titulovým vyzyvatelem. Adesayna vybojoval titul v duelu s Robertem Whittakerem a po zápase si s Costou vyměnil několik peprných vět.

Adesanya se nedávno nevybíravě vyjádřil na adresu svých protivníků, když řekl, že když se jich dotkne, tak padají jako dvojčata při jedenáctém září. Za svá slova se později omluvil, ale to už byl oheň na střeše.

Costa šampionovi vzkázal: „Jsem rád, že si dostal lekci. Teď už tu svou velkou klapačku konečně zavři. Respektuj lidi a připrav se, že tě vymažu, ty vychrtlý klaune.“

Costův manažer Wallid Ismail potvrdil, že jeho svěřenec, je plně zdráv a začal tréninkový kemp v Los Angeles. Osmadvacetiletý, neporažený rodák z Brazílie se chystá do Vegas, aby přímo sledoval své budoucí soupeře.

„Budu tam, v první řadě a sledovat, kdo bude mým dalším soupeřem.“

Israel Adesanya si pochopitelně věří a nepřipouští si jiný výsledek, než další cenné vítězství. Romera ale není hodno podceňovat a pravděpodobně přichystá Izzymu nejtěžší zkoušku jeho dosavadní kariéry. Costa určitě doufá, že šampion pás obhájí a s radostí mu v dalším zápase rozbije ústa. Schyluje se k jednomu z nejtřaskavějších duelů v dějinách střední váhy a jak Adesanya, tak i Costa, dělají vše proto, aby měl zápas největší možné grády.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články