Šéf UFC konečně uznal Khabibův konec a prozradil, kdo se utká o uvolněný trůn

Šéf UFC konečně uznal Khabibův konec a prozradil, kdo se utká o uvolněný trůn Šéf UFC Dana White a Khabib Nurmagomedov mají přátelský vztah. | zdroj: Profimedia

Je konec, dagestánský šampion dostal požehnání svého šéfa a opouští trůn lehké váhy. Kdo zaujme jeho místo?

Ačkoliv Khabib Nurmagomedov ukončil kariéru už loni v říjnu po zápasu s Justinem Gaethjem, šéf UFC Dana White se s tím nehodlal smířit a snažil se jednu ze svých největších hvězd zlákat alespoň k jednomu dalšímu zápasu. Po poslední ze společných "přesvědčovacích" večeří ale nyní konečně uznal, že se "Orel" do klece už nevrátí.

"29-0 to je," napsal White ke společné fotce s Khabibem. "Na 100 procent oficiálně ukončil kariéru. Bylo neuvěřitelné tě sledovat při práci, Khabibe. Díky za všechno a užij si cokoliv, co bude následovat, příteli."

Každého fanouška asi okamžitě napadla otázka, kdo se tedy o uvolněný trůn lehké váhy utká. Ještě než se stihly naplno rozjet konspirace, novinář Brett Okamoto z ESPN přišel s informací, že nový šampion vzejde ze souboje mezi Charlesem Oliveirou a Michaelem Chandlerem, což mu prý potvrdil sám šéf UFC. 

Pro mnoho fanoušků bude tento krok zřejmě dost pochybný, protože na titul by se našli i jiní vážní adepti, například Dustin Poirier či Justin Gaethje. První jmenovaný dal ale zřejmě přednost dalšímu "money-fightu" s Conorem McGregorem. O Gaethjem se však ještě před pár dny mluvilo jako o další zkoušce pro bývalého šampiona Bellatoru Chandlera. Ten totiž zatím v UFC absolvoval pouze jeden zápas a byť se s Danem Hookerem moc nepáral a tvrdě ho knockoutoval už v polovině prvního kola, asi by dávalo smysl, že by svůj um ukázal ještě proti někomu dalšímu z TOP 5. 

Brazilec Charles Oliveira má naopak na titulovou šanci jasný nárok, protože v rámci lehké váhy drží aktuálně nejdelší vítěznou sérii (8) a naposledy bezchybným výkonem přejel Tonyho Fergusona. Poté se nechal slyšet, že nic jiného než souboj o titul už nevezme a tvrdohlavý přístup se mu zřejmě vyplatil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz)

Korunovace nového krále lightweight divize by měla podle neoficiálních informací proběhnout na UFC 262, které proběhne 15. května.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články