Šéf UFC odhalil nové zápasy, Procházka se s Rakičem utká na nejočekávanější akci příštího roku

Šéf UFC odhalil nové zápasy, Procházka se s Rakičem utká na nejočekávanější akci příštího roku Jiří Procházka a Aleksandar Rakič | zdroj: Profimedia

UFC před pár dny uzavřelo letošní rok a už láká na sezónu 2024, hned v prvních měsících se můžeme těšit na několik hodně zajímavých bitev.

Když před dvěma týdny vyšlo najevo, že Jan Blachowicz kvůli zranění musel vycouvat z lednového souboje s Aleksandarem Rakičem, Srb toho využil, aby poslal výzvu Jiřímu Procházkovi. "Uvidíme, jestli má Samuraj koule na to, aby 20. ledna nastoupil," napsal tehdy na sociální síti X. Český válečník byl pro, rovnou ale uvedl, že bude moci nastoupit nejdříve v únoru či březnu. Později prozradil, že se jedná o 9. březnu.

Nakonec si budeme muset počkat o něco déle, jak před chvílí odhalil šéf organizace Dana White. "Jak se vede, lidi? Veselé Vánoce, mám tady k oznámení nějaké zápasy," spojil se s fanoušky skrz sociální sítě, aby se podělil o to, jaké duely už se povedlo domluvit na začátek příštího roku. A za chvíli to přišlo: "Na tohle všichni čekali, není to sice hlavní zápas ani nic takového, ale UFC 300. Jiří Procházka, dvojka žebříčku, versus pátý Alexandar Rakič."

Jubilejní turnaj je už teď víceméně nejočekávanější MMA akcí příštího roku a spousta bojovníků se netají tím, že tam touží zápasit. Takže je skvělé, že právě duel Procházka vs. Rakič byl oznámen jako první. Šéf UFC pak doplnil další dva fighty, které už se mu na 14. dubna do Las Vegas povedlo domluvit.

Aljamain Sterling, bývalý šampion bantamové divize, půjde o váhu výš, kde se utká se sedmým Calvinem Kattarem. Šanci ukázat se dostane také vycházející hvězda Bo Nickal, kterého se pokusí v rozletu zastavit Cody Brundage, který sice poslední 4 vítězství získal v prvních kolech, White ale zapomněl zmínit, že to má v jeho organizaci 4-4 a v případě prohry, která rozhodně není nepravděpodobná, si nejspíš bude muset hledat místo jinde.

Na jaké další zápasy se můžeme těšit? 17. února dojde na UFC 298 k velmi zajímavému souboji ve střední váze mezi Robertem Whittakerem a Paulem Costou. Neporažený Ir Ian Garry se na stejném turnaji utká v celkem vyhroceném zápase s Geoffem Nealem.

O týden později v Mexiku uvidíme po hodně dlouhé době Briana Ortegu, s nímž poměří síly domácí Yair Rodriguez. Čeká nás tedy zajímavý souboj stylů zemař versus postojář.

Konci března bude vévodit bitva v ženské muší váze mezi #2 Erin Blanchfield a #3 Manon Fiorot. Obě dámy mají za sebou extrémně dlouhou šňůru výher a vítězka tohoto souboje nejspíš dostane šanci porvat se o titul, který po vítězství nad Shevchenko drží Alexa Grasso.

Zdroje:  Dana White - Twitter

Nejnovější články