Je to oficiální, UFC získalo jednoho z nejunikátnějších bojovníků!

Je to oficiální, UFC získalo jednoho z nejunikátnějších bojovníků! Michael "Venom" Page je v první řadě showman. | zdroj: Profimedia

Naprostý unikát ve světě MMA, tak by se dal stručně popsat Angličan Michael "Venom" Page. Deset let kosil soupeře v Bellatoru, teď se konečně ukáže v UFC.

O tom, že by se Page mohl upsat UFC se spekulovalo několik měsíců. Nejprve se jeho jméno objevilo v databázi na oficiálním webu organizace, on ale popřel, že by s nimi smlouvu podepsal. Spekulace se rozjely nanovo, když se objevil v hledišti turnaje v Abú Dhabí. Dana White nezapíral. "Je to kluk, o kterého máme určitě zájem. A on má zájem taky," prohlásil na tiskovce. 

Když pak před pár týdny ohlašoval novinky, pozorným fanouškům neuniklo, že se jméno Michael Page objevilo za ním na nástěnce plánovaných zápasů. Nebylo pochyb, že se s nejslavnější organizací dohodl. O to větší překvapení ale přišlo před pár dny, když se nečekaně objevil na turnaji PFL v Dublinu a na výzvu Cedrica Doumbého (bývalého šampiona kickboxerské GLORY, který přesedlal na MMA) přišel do klece, aby si s ním dal staredown. Spekulace ještě umocnila grafika, která fanouškům sdělovala, že se jejich zápas domlouvá.

Tenhle krok se dal pochopit. UFC totiž "nováčkům" nenabízí zrovna nejlepší finanční podmínky, zatímco PFL nemá hluboko do kapsy. Jenže to neměl být poslední zvrat v příběhu. Včera na poturnajové tiskové konferenci totiž White oznámil, že se MVP objeví na turnaji UFC 299, které se odehraje 9. března v Miami. Soupeřem mu bude Kevin Holland.

Čeká nás tedy hodně zajímavý souboj. Page v Bellatoru doslova ničil jednoho soupeře za druhým. On i vedení organizace ale byli kritizováni za to, že nezápasí s adekvátními soupeři. Změnilo se to až v semifinále Grand Prix 2019, když narazil na Douglase Limu a ten se stal prvním, kdo na něj vyzrál, navíc z toho bylo nezapomenutelné KO.

Následovalo ale další vítězné tažení, kdy za oběť padl i českým fanouškům dobře známý Giovanni Mellilo, který nyní působí v Oktagonu. Po šesti vítězstvích v řadě pak MVP loni dostal šanci zabojovat o prozatimní titul welterové divize, Logan Storley nad ním ale po pěti kolech vyhrál na body. Vítězně Page nevyšel ani z premiéry v boxu bez rukavic, kde nestačil na Mika Perryho.

Jak neortodoxní postojář, který svůj styl založil na neplnokontaktní formě kickboxu, obstojí v UFC? On sám  vyhlásil, že nechce žádné rozehřívací zápasy a rovnou volal po někom z nejlepší pětky. Jeho přání vyslyšeno nebylo, Holland je momentálně "až" dvanáctý, zároveň je ale dostatečně známý a nehrozí, že by zkoušel vyhrát přes wrestling či boj na zemi. Je tedy velká šance, že se Page uvede knockoutem, který pořádně zarezonuje i mimo fanouškovskou bublinu. V případě vítězství navíc rovnou poskočí k dalším zajímavým jménům. Výzvu mu už v minulosti poslal třeba neporažený kazašský přízrak Shavkat Rakhmonov, hodně zajímavý by ale jistě byl i souboj s "karatistou" Stephenem Wonderboyem Thompsonem.

Pokud "Venoma" ještě neznáte, určitě se podívejte na sestřih nejlepších momentů z jeho zápasů:

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články