Déjà vu? Odveta století v Bellatoru málem skončila na chlup stejným KO, nakonec se ale skóre srovnalo

Déjà vu? Odveta století v Bellatoru málem skončila na chlup stejným KO, nakonec se ale skóre srovnalo Michael Page srovnal skóre, teď by s Brazilcem Limou rád uzavřel trilogii. | zdroj: Profimedia

Patrně nejočekávanější odveta v historii Bellatoru zná vítěze. Viděli jsme taktickou tříkolovou bitvu, kde oba bojovníci měli své momenty a KO viselo ve vzduchu.

Včerejší Bellator v Londýně zakončila velkolepá odveta. Brazilec Douglas Lima je zatím jediným bojovníkem, kterému se podařilo vyzrát na hodně neortodoxního strikera Michaela „Venoma“ Page. Před dvěma lety mu překazil postup v prestižní Grand Prix a tenhle zápas je na Youtube kanále organizace s 11 miliony zhlédnutí suverénně nejsledovanější.

Trajektorie obou bojovníků se potom vydaly opačným směrem. Lima sice vyhrál pyramidu a stal se šampionem, ale další dva zápasy proti elitním soupeřům mu nevyšly. Page si zatím po spravoval chuť na možná trochu neadekvátních soupeřích, celkem nasbíral 5 vítězství, z toho 4 T/KO.

Odveta připomínala první souboj. Page s rukama dole tancoval v dostatečné vzdálenosti okolo soupeře, aby během setiny vteřiny zrychlil z nuly na sto a překvapil ho bleskovým útokem. To se mu dařilo, Lima šel dvakrát k zemi. Nevypadal však nijak otřeseně a trpělivě čekal na svou příležitost.

V polovině kola se mu stejně jako v prvním zápase povedlo přenést boj na zem. Přestože ho tam MVP takřka k ničemu nepustil, jeden rozhodčí viděl toto kolo vyhrát Brazilce.

Ve druhém kole začal Lima více kopat lowkicky, svou hlavní zbraň, díky níž vyhrál předchozí souboj. Page s nimi však počítal a většinou jim stihl uhnout. V půlce kola ale stejně padl do pasti a po jednom perfektně načasovaném kopu šel k zemi. Následujícímu zvedáku unikl jen o vlásek. Tohle byl silný dejavu moment.

Jinak se ale dařilo spíš Angličanovi a kolo šlo také podle všech bodových za ním.

V závěrečném kole se toho moc neudálo. Page se moc neměl k útokům a Lima se k němu nedokázal dostat. Když už se mu to ale povedlo, jeho rány měly razanci.

Dvě minuty před koncem vzal Lima boj na zem, kde se mu povedlo rozdat pár loktů. Zápas to byl každopádně hodně těsný a ani rozhodčí jej neviděli stejně. V poměru 2:1 na body nakonec zvítězil domácí MVP. Výhra mu prakticky zaručuje titulovou šanci proti neporaženému Amosovi, on sám by prý ale raději další odvetu s Limou, tentokrát na 5 kol.

„Říkám to od začátku, mně o titul nejde. Je to jen pás, koho to zajímá. Kolik lidí má titul, ale nejsou ani zdaleka tak populární jako já? Lidi baví to, jak si ten sport užívám, ne protože se za něčím honím. Je to o mojí cestě a touze si něco dokázat. Dneska se to nepovedlo, chtěl jsem, aby se jeho oči protočily a už nevstal. Vím, že to dokážu, takže proto bych rád odvetu.“

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články