Shevchenko prozradila, že šla do zápasu se zraněním a odmítla, že by na zemi byla ve větších problémech

Shevchenko prozradila, že šla do zápasu se zraněním a odmítla, že by na zemi byla ve větších problémech Šampionka Valentina Shevchenko (vpravo) se raduje po zápase se Santos, jasné vítězství to ale nebylo | zdroj: Profimedia

Zranění jsou nevyhnutelnou součástí MMA a bojovníci s nimi často nastupují i do zápasů. Šampionka Valentina Shevchenko není výjimkou.

Byla jednou z největších favoritek na startovce UFC 275 a brazilskou vyzyvatelku Tailu Santos měla šampionka Valentina Shevchenko bez mrknutí oka přejet. Skutečnost ale vypadala jinak, Kyrzgyzská střela jako by nebyla ve své kůži, místy se zdráhala útočit a čekala, přestože se zdálo, že na kartách bodových sudí musí zaostávat. Nakonec ale vydřela těsné vítězství v poměru 2:1 na body (tzn. 2 rozhodčí viděli vyhrát ji, 1 Santos).

Kontroverze budí zejména bodová karta rozhodčího Clemense Wernera, který dozoruje i turnaje česko-slovenského OKTAGONu. Ten totiž přisoudil Shevchenko 4 kola z 5, zatímco vyzyvatelce pouze jediné. Oprávněně ho za to zkritizovali ostatní bojovníci, z nichž mnozí viděli 3-2 na kola vyhrát právě Santos.

Valentina se sice z vítězství radovala, tentokrát ale nepředvedla svůj tradiční vítězný tanec. "Šla jsem do zápasu se zraněnou nohou," vysvětlila na pozápasové tiskovce. "Jestli jsem ale zvažovala odstoupit ze zápasu? Nikdy! Pokaždé mám něco, snažím se s tím nejprv vypořádat. Popravdě, když jsem se teď zranila, tak jsem nemohla ani chodit, nemohla jsem na ní skákat. Ale naštěstí mě fyzioterapeuti dali do pořádku a cítil jsem se v pořádku. Když jste v zápase, zaplaví vás adrenalin a vy prostě kopete a nepřemýšlíte, co se stane."

Santos prý šampionku nijak nepřekvapila, přestože to pro nás diváky vypadalo, že zejména na zemi občas byla ve velmi svízelných situacích. "Ani když mi byla v zádech, tak jsem se necítila v problémech, jakože bych si říkala, ach můj bože, má to dobře chycené. To tam nebylo. Spíš ona nebyla aktivní, přestože byla v takové pozici. Já jsem ji i v té pozici bila a cítila jsem sílu svých úderů, cítila jsem, jak reaguje, protože jí to ubližovalo. Tohle se počítá v MMA nejvíc - poškození."

Taila Santos Valentina Shevchenko Taila Santos na zemi Valentině na zemi solidně zatápěla a od vítězství nebyla daleko | zdroj: Profimedia

Přesto Valentina uznala, že s rozhodčími jeden nikdy neví, zda vyhraje nebo ne. "Ale pokud do toho dáte všechno, co je ve vás, a necháte v zápase srdce i duši, budete na sebe pyšní, ať už to dopadne jakkoliv."

Šéf UFC Dana White už před zápasem řekl, že si Shevchenko v případě sedmé úspěšné obhajoby titulu v podstatě bude moct diktovat, co bude dělat dál. Ona sama ještě neví, možností je víc. Zmínila Lauren Murphy a Mieshu Tate, které se utkají v červenci. Lákavá je ale také vidina druhého titulu ve vyšší, bantamové, váze. Aktuální šampionku Juliannu Penu už v minulosti porazila, na Amandu Nunes byla naopak dvakrát krátká, nebo spíše lehká, i proto teď případně hodlá trochu přibrat. "Mám hodně možností, jen si vybrat kterou," shrnula trefně situaci.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články