Šílený obrat! V prvním kole před soupeřem utíkal, ve druhém ho totálně přejel

Šílený obrat! V prvním kole před soupeřem utíkal, ve druhém ho totálně přejel Daniel Lacerda vs. CJ Vergara | zdroj: Profimedia

Vypadalo to, že o vítězi v tomto souboji není pochyb. Brazilec totálně dominoval, soupeře poslal několikrát k zemi. Jenže se až příliš vyčerpal a tak umožnil Američanovi ve druhém kole obrat snů.

Turnaj UFC Fight Night v San Antoniu měl na startovce také duel v muší váze mezi CJem Vergarou a Danielem Lacerdou, který už podle statistik sliboval, že na body neskončí. Američan většinu ze svých 10 vítězství získal díky T/KO a brazilský dravec během 15 dosavadních zápasů verdikt bodových rozhodčí neslyšel a hned 10 soupeřů ukončil v prvním kole.

Není divu, že UFC Lacerdu s takovým životopisem předloni angažovalo napřímo. Jenže očekávání zatím nenaplnil a všechny tři dosavadní duely prohrál.

To Vergara musel projít přijímacím pohovorem v podobě Dana White's Contender Series, který se mu povedl na výbornou a soupeře ukončil po necelé minutě kolenem do žeber. Od té doby ze 3 klání vydoloval alespoň jedno těsné vítězství 2:1 na body. Před domácím publikem v San Antoniu se tedy chtěl blýsknout a zajistit si další smlouvu. Do zápasu nastoupil hodně nahecovaný.

Jenže Lacerda mu brzy ukázal, že pokud má někdo vyhrát v prvním kole, bude to on. Jeho údery i kopy byly přesnější a tvrdší, dovolil si dokonce zřídkakdy vídaný podmet, naskočenému kolenu ke krásnému KO nechybělo moc a kopy z otočky metal jeden za druhým. Po dvou minutách jedním z nich poslal Vergaru do kolen.

S vidinou ukončení ho pak naháněl po kleci. Američan uběhl dobrá dvě kolečka, než se mu povedlo vybudovat dostatečný náskok, aby se mohl vrátit do gardu a začít bojovat. Lacerda ho ale ihned úderem poslal k zemi. Vergara se ale i tentokrát okamžitě zvednul a utíkal.

Brazilec jej dostihl na druhé straně klece a pokračoval v útoku. Ustupující Američan schytal další otočku a šel k zemi. Jakmile se zvednul, Lacerda už u něj byl s údery. Tohle vypadalo na ukončení ve velkém stylu, jakmile ale útočník promáchl, vzal CJ nohy na ramena a dal se opět na útěk. Bohužel ale po pár metrech zakopl a rozjetý Brazilec pokračoval v demolici.

Vergara vypadal hodně otřeseně, ale z posledních sil se snažil svému soupeři údery vracet. A ten pravděpodobně udělal velkou chybu, když se ho rozhodl vzít na zem. Tam se mu sice dostal do zad a nasadil škrcení rear-naked choke, Američan mu ale překvapivě vyklouzl. 

Bylo vidět, že se Lacerda v honbě za ukončením vyčerpal a Vergara začal mít v postoji navrch. Když ale trefil Brazilce tvrdou zadní, toho to vybičovalo k agresivní odplatě a Američan se musel opět zachránit útěkem. Tohle byla šílenost a publikum bouřilo.

„Je vyčerpaný, skončil. Dal do toho všechno a teď přišel tvůj čas, abys to otočil,“ apelovali na Vergaru trenéři během pauzy. „Pořád zkouší něco z otočky a já chci, abys proti němu vyrazil, když to udělá, vzal mu záda a rozjel údery. To první kolo jsme prohráli 10:8. Tak se kousni a pojďme na to!“

CJ si vzal jejich rady k srdci a hned ze startu druhého kola se mu povedlo soupeře natlačit zády na klec. Lacerda dýchal s otevřenou pusou, jasný signál, že se v prvním kole extrémně vyčerpal. Zkusil sice loket z otočky, ale nijak výrazně jím soupeřem neotřásl, a tak se rozhodl pro takedown. Ten mu sice nevyšel podle představ, ale na zemi chytil páku na lýtko calf-slicer. Z tohohle mohl být další highlight finiš, jenže Vergara se nakonec přetočil do lepší pozice. Arm triangl mu sice nevyšel, ale tvrdé údery a lokty se ukázaly být efektivní a unaveného Brazilce nakonec ukončil na TKO.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MMA Huub (@mmahuub)

Vergara si vítězstvím pravděpodobně zajistil další smlouvu, nad Lacerdovým setrváním v UFC ale visí po čtyřech prohrách velký otazník. Buďto vedení přihlédne k tomu, že předvádí atraktivní výkony (tentokrát dostali se soupeřem ocenění za zápas večera), anebo jej nechá jít, aby nabral potřebné zkušenosti u konkurence. Ve 26 letech má ale každopádně velký potenciál, jen by se potřeboval naučit lépe pracovat s energií a nenechávat všechny síly v prvním kole. 

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články