Slavný „Rock“ daroval africkému MMA bojovníkovi dům v Miami. Jeho příběh je jako z hollywoodského filmu

Slavný „Rock“ daroval africkému MMA bojovníkovi dům v Miami. Jeho příběh je jako z hollywoodského filmu Dwayne "The Rock" Johnson si pořádně vylepšil karmu, když koupil pro afrického bojovníka Themba Gorimba dům v Miami. | zdroj: Foto: Getty Images

UFC bojovník ze Zimbabwe Themba Gorimbo si toho v životě prožil hodně. O jeho neuvěřitelném příběhu se dozvěděl i Dwayne „The Rock“ Johnson a nabídl mu pomocnou ruku.

Příběh jako z hollywoodského filmu má za sebou UFC bojovník Themba Gorimbo. 32letý rodák ze Zimbabwe rozhodně neměl lehký život, ale vypadá to, že štěstí se na něj konečně usmálo.

Gorimbo přišel o své rodiče, když mu bylo 13 let a tak přežíval, jak jen to bylo možné. Dokonce se i snažil nelegálně těžit diamanty a pak je pašovat, při čemž málem přišel o život. V 17 letech nelegálně uprchl do Jižní Afriky, kde se dal na MMA a svůj první zápas si odbouchal už po 3 měsících tréninku – a vyhrál na KO během 7 sekund.

Po amatérech se vrhl mezi profesionály, kde se mu dařilo a jeho úspěchů si všimlo i UFC, které s Gorimbem podepsalo smlouvu. Africký bojovník tak přiletěl do USA a začal trénovat na Floridě v MMA Masters gymu.

Později přiznal, že když dorazil do Ameriky, měl na účtu jen 7,49 dolarů. Naštěstí mu vypomohli přátelé a také lidé v gymu, včetně bývalého prozatímního šampiona Colbyho Covingtona, který mu, jak Gorimbo přiznal, často kupoval i jídlo. Na nájem bytu ale neměl peníze, a tak přespával na gauči v tělocvičně.

themba-gorimbo Themba Gorimbo | zdroj: Foto: Getty Images

Ani začátek v UFC nebyl pro bojovníka ze Zimbabwe lehký. První zápas letos v únoru prohrál na gilotinu ve druhém kole, ale ve druhém zápase proti japonskému bojovníkovi Takashi Sato už urval vítězství na body a z výhry byl nesmírně šťastný. Na pozápasové tiskové konferenci popsal svůj životní příběh a ke své výplatě se mu navíc podařilo vydražit vítězné rukavice i kraťasy za 7000 dolarů. Peníze za vydražené věci si ale nenechal. Místo toho za ně nechal postavit studnu s pumpou pro svou rodnou vesnici v Zimbabwe.

Gorimbův neuvěřitelný příběh se dostal až k bývalému wrestlerovi a nynější hollywoodské hvězdě Dwaynu „Rockovi“ Johnsonovi, který se v odvážném Zimbabwanovi viděl:

„Je to šílené tohle vidět a přináší to spoustu emocí a vzpomínek“ napsal Rock na Twitter. „Na účtu měl jen 7,49 dolarů. Kdysi jsem měl taky jenom 7 dolarů. Taky jsem tvrdě makal a přežíval. Kryju ti záda brácho. Pomůžu. Máš na to. Ozvu se.“

A Rock nezůstal jen u slov. Bývalý wrestler se plácl přes kapsu a Gorimbovi koupil v Miami plně vybavený dům, který mu daroval. Navíc za ním dojel do jeho gymu a překvapil ho. Když jej Themba uviděl, okamžitě jej běžel obejmout a při setkání s ním se rozplakal.

Rock pak přiznal, že nesobecká povaha afrického bojovníka jím skutečně pohnula:

„Po tom zápase prodal na internetu své kraťasy a rukavice a dostal za ně 7000 dolarů. Místo toho, aby ty peníze použil na zajištění si místa k bydlení, vybudoval pouštní pumpu, aby jeho vesnice v Zimbabwe měla čistou vodu.“

„Nikdy mě o nic nežádal, jen jsem mu chtěl prostě vypomoct. 7 dolarů, víte. A já jsem cítil tu energii a emoce v každém obětí. Skvělý a velice speciální den,“ popsal setkání s africkým bojovníkem Rock, který si tímto gestem pořádně vylepšil karmu.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články