Šok! V UFC končí obávaný Yoel Romero

Šok! V UFC končí obávaný Yoel Romero zdroj: Profimedia

Přestože se mu v posledních zápasech výsledkově nedařilo, i přes svůj věk stále patřil k nejobávanějším bojovníkům v UFC. Přesto se ho organizace rozhodla propustit.

Není žádným tajemstvím, že se UFC zbavuje bojovníků, kteří nenaplnili očekávání a nedokázali vyhrávat. Teď však ze zámoří přišla zpráva, že organizaci opouští jedna z největších hvězd, 43letý kubánský zázrak přírody, Yoel Romero. Ten měl navíc údajně ve smlouvě ještě 3 zápasy.

Romerův manažer Malki Kawa informaci potvrdil. Jeden z nejobávanějších bojovníků současnosti se ale rozhodně o práci bát nemusí a údajně již jedná s jinými organizacemi. Horší to asi bude se soupeři, protože ani v UFC se moc bojovníků do souboje s ním dvakrát nehrnulo.

Yoel Romero Olympiáda Yoel Romero (vlevo) při vyhlašování vítězů na Olympiádě v Sydney, 2000 | zdroj: Profimedia

Romero se k MMA dostal přes zápasení ve volném stylu. V roce 1999 se v něm stal mistrem světa a o rok později na olympiádě v Sydney získal stříbrnou medaili. Později začal zápasit v Německu, kde se usadil a vyzkoušel také MMA. Záběry z jeho začátků si můžete prohlédnout ve videu níže:

Na začátku kariéry Romero ničil jednoho soupeře za druhým a brzy podepsal s prestižní americkou organizací Stikeforce. Kvůli kariéře se dokonce do USA přestěhoval. Premiéra mu ale v roce 2011 nevyšla a kvůli zranění se vrátil až o necelé 2 roky později. Mezitím však UFC svou konkurenci odkoupilo, takže Romero nastupoval již pod hlavičkou této organizace. A ve své spanilé jízdě nasbíral 8 vítězství v řadě. Až v roce 2017 ho v titulovém zápase dokázal přebodovat Robert Whittaker

Přestože od té doby dokázal vybojovat pouze jedinou výhru, stále se držel na vrcholu divize, o čemž svědčí i to, že naposledy opět bojoval o titul. Na Adesanyu však nevyzrál. Romero ale stále patřil k nejoblíbenějším bojovníkům, takže je celkem šok, že ho UFC nechalo jít. Vedení ani samotný "Soldier of God" se zatím nevyjádřili, co k tomuto překvapivému kroku vedlo. Kubánský bojovník se ale ještě do důchodu určitě nechystá.

Zdroje:  mmafighting.com , mmamania.com

Nejnovější články