Romero už o titul bojovat nebude. "Dnes večer se vzdal další příležitosti," řekl šéf UFC

Romero už o titul bojovat nebude. "Dnes večer se vzdal další příležitosti," řekl šéf UFC Yoel Romero | zdroj: Profimedia

Yoel Romero s Israelem Adesanyou předvedli asi nejnudnější titulový zápas v historii UFC a zkritizoval to i Dana White. 

Nejnudnější zápas tohoto roku? Buďte si jistí. Nejnudnější zápas posledních několika let? S největší pravděpodobností. Víkendový „titulák“ o mistra střední váhy UFC nabízel přesně tyto parametry.

Nynější staronový držitel Israel Adesanya, který nastoupil v roli obhájce, se osvědčil jen polovičatě, protože kolem svého soupeře spíše kroužil a občas vyslal nějaký lowkick, což byly veskrze slabší signály. Svým stylem připomínal především první ruské družice.

V tomto směru se ale neosvědčil ani Yoel Romero, který minimálně opticky působil silnější muskulaturou, kterou nicméně nedokázal, a zdánlivě ani nechtěl, využít. To také na pozápasové konferenci těžce zkritizoval šéf UFC Dana White.

„Ten zápas zkazil hlavně Romero,“  řekl White. „Prostě tam přišel, postavil se doprostřed...a zazvonil gong na konci prvního kola a on pořád stál uprostřed s rukama v krytu. Pokud bojuješ proti šampionovi a je to tvůj poslední pokus o titul, tak nemůžeš bojovat takovýmhle způsobem. Měl tu místo něj být Paulo Costa, ale byl zraněný, což bylo pro Romera jediné štěstí. Dnes nepředvedl doslova vůbec nic.“

Na otázku novinářů, jestli může dostat Romero další šanci bojovat  o titul, reagoval White hodně rezolutně. „Po tomhle představení? Asi jste se zbláznili, že se ptáte na tyhle věci. Byl hrozný a sám se připravil o další šanci. Dnes večer se vzdal další příležitosti. Možná se v příštím zápase ukáže jako pravý Romero, ale pokud ne, tak už dlouho bojovat nebude.“

Tato slova Romera okamžitě dohnala k obraně. „Odkud by si chtěl bojovat? Máš stát uprostřed klece. A já tam stál a on jenom utíkal. Kdykoliv se ke mě přiblížil, tak se vydal na útěk. Viděli jste ten zápas?,“ prohlásil Kubánec. I tak jeho slova nejspíše nedopadla na úrodnou půdu a UFC mu nemá zatím zájem nabízet další titulový zápas.

Na Adesanyu si momentálně brousí zuby Paulo Costa a vypadá to, že by tentokráte mohl opravdu dostat šanci. Bližší informace vám přineseme velice brzy v našem dalším článku.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články