Brazilský Cowboy Alex Oliveira se těsnou výhrou nad Maxem Griffinem vrátil zpátky do sedla

Brazilský Cowboy Alex Oliveira se těsnou výhrou nad Maxem Griffinem vrátil zpátky do sedla Alex Oliveira zasahuje Maxe Griffina. | zdroj: Profimedia

Brazilec Alex Oliveira se v úvodním zápase hlavní karty postavil proti Američanovi Maxovi Griffinovi. A oba dva potřebovali vyhrát.

Alex Oliveira má velice impresivní rekord, kdy z 19 zápasů dokázal ukončil 16 před limitem a 12 z toho dokonce hned v prvním kole. Poslední 3 zápasy ale prohrál a tak nutně potřebuje vyhrát.

Max Griffin prohrál 3 ze 4 posledních zápasů a výhra by mu určitě taky přišla vhod. Tento zápas ve welterové divizi tak sliboval dobrou melu a svému slibu dostál.

Zápas začal ve velkém tempu a Griffin ihned začal Oliveiru tlačit. Oba borci se ale jen oťukávali a žádný z nich netrefoval moc čistých úderů. Po dvou minutách se ale podařilo Griffinovi zasáhnout Oliveiru dlouhým zadním direktem a následně se mu podařilo vzít jej na zem. Tam na něm začal pracovat údery v guardu, ale Oliveira mu moc tvrdých úderů nedovolil. Griffin se přesunul do half guardu, ale Oliveirovi se podařilo postavit a ještě nasadil Griffinovi na okamžik kimuru, ze které se ale Griffin dostal. Kolo určitě vyhrál americký bojovník.

Ve druhém kole to byl Oliveira, který začal kontrolovat centrum oktagonu a naložil svému soupeři pár pěkných lowkicků. Dokonce zasadil Griffinovi pěkný zvedák a způsobil Griffinovi cut nad pravým okem. To Američanovi znepříjemňovalo vidění a Oliviera mu přidal několik tvrdých lowkicků a viditelně převzal otěže zápasu. Grifin se pokusil o takedown, ale byl lehce zastaven. Souboj se dostal ke kleci, kde se o takedown snaží Oliveira, ale taky nebyl úspěšný. Oliveira má úspěch se svými frontkicky a na konci kola se ještě pokusil o takedown, který ale Griffin zase ubránil. Druhé kolo vyhrál určitě Brazilec.

Do třetího kola nastoupil Griffin už se dvěma cuty v obličeji, ale snaží se Oliveiru tlačit. Oliveira se ale nenechává a svými lowkicky a frontkicky nedává Griffinovi šanci. Zápas se přenesl ke kleci, kde se Griffin pokoušel bezúspěšně o takedown. Nakonec je to Oliveira, který bere Griffina na zem a ten se ocitl v mountu pod Oliveirovými údery. Američan se snaží bránit, ale krev z jeho obočí mu znemožňuje vidění. Ve třetí minutě posledního kola se Grifinovi podařilo obrátit pozici a dostal se nad Oliveiru. Oliveira se ale dobře bránil a nedal Griffinovi moc šancí na tvrdý finiš údery. Tohle kolo bylo hodně vyrovnané, a i přestože Griffin skončil zápas nahoře, Brazilec pravděpodobně udělal více škody.

Nakonec vyhrává na split decision Alex „Cowboy“ Oliveira a po třech prohrách v řadě je to pro něj velice cenná výhra, která brazilského cowboye vrací zpátky do sedla.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články