Vyhraje Adesanya nebo Romero? Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC 248

Vyhraje Adesanya nebo Romero? Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC 248 Israel Adesanya v sobě fanouška anime nezapře ani v oktagonu. | zdroj: Getty Images

Hlavní karta na UFC 248 začíná v neděli od 4 hodin ráno a takhle to tipujeme my v redakci Fights.cz.

Israel Adesanya vs. Yoel Romero

Lukáš: Nemyslím si, že Adesanya má dost velkou sílu na to, aby Romera knockoutoval. Zato Romero má takovou sílu, že by knockoutoval klidně celou divizi najednou. Když k tomu přidám Romerův wrestling, je pro Adesanyu možná nejhorší možný soupeř. Yoel sice svůj wrestling moc často do hry nezapojuje, ale myslím, že tady udělá výjimku a bude chtít dostat Adesanyu na zem a tam ho trochu zmuchlovat. Podle mě první 2 kola pojede Romero na půl plynu, aby to mohl v posledních třech kolech rozjet. Adesanya má skvělý striking, ale to je tak jediné, čím může Yoela ohrozit. Navíc si myslím, že proti němu může vyhrát jen na body. Israel tak bude muset předvést 5 kol bez jediné chybičky, která může znamenat okamžité KO. Jeho největší šancí je, že bude na Romera pořád tlačit a doufat, že se brzo unaví. Každopádně si myslím, že to bude úžasný zápas. Pokud ale Adesanya dokáže vyhrát, slibuju, že už o něm nebudu pochybovat.

Vítěz: Romero - KO ve třetím kole

Tomáš: Lukáš sice píše, že Izzy nemá knockoutovou sílu. Jenže tohle jsme poslouchali i před zápasem s Whitakerem. Stylebender zkrátka sílu nepotřebuje, protože je to technik a rozebírá své soupeře pěkně pomalu. Osobně jsem ale zvědavý, jak si poradí s Romerovým wrestlingem. Pokud mu dokáže odolat, od čtvrtého kola to už vidím jako hru na jednu branku s občasnými Romerovými výpady, které budou pořád nebezpečné.

Vítěz: Adesanya 4.-5. kolo TKO

Kuba: Za mě je o vlásek větším favoritem tohoto zápasu mladý střelec Adesanya. Ovšem Romera nesmíme podceňovat nikdy. Romero hrozí z každé pozice, má fantastický wrestling, ale také přesný a tvrdý postoj. Pokud Israela dokáže dostat na zem (a myslím si, že se mu to v zápase několikrát podaří) a nenechá ho vstát, má rozhodně velkou šanci na vítězství. Samozřejmě, že Romero také může vypustit svůj granát a zápas bude ukončen, kdo ví. Každopádně čím déle ten zápas bude trvat a pokud Izzy bude schopen vstávat po Romerových takedownech, tím budou podle mě větší šance pro Izzyho. Otázkou také je, zda bude Adesanya na obranu proti strhům dostatečně připraven. To bude z mého pohledu zásadní.  Nicméně si myslím, že Adesanya tento zápas zvládne.

Vítěz: Adesanya na body

Ondřej: Israel je všeobecně považován za favorita a vzhledem k jeho výkonům, se tomu nelze divit. Pokud do zápasu vstoupí ve své obvyklé formě, je téměř neporazitelný. Jenže nynější soupeř je z trošku jiného těsta a i když Romero prohrál oba své titulové zápasy, třetí příležitost si utéct nenechá. Adesanya bude diktovat tempu zápasu, ale Romero tentokrát konečně trefí svůj zadní hák a šampiona ukončí před limitem.

Vítěz: Romero KO

Zhang Weili vs. Joanna Jędrzejczyk

Tomáš: Joanně bych to samozřejmě přál, ale Zhang má u mě očko, protože nám lajkuje fotky na Instagramu. A tak nějak jí zkrátka věřím víc. Bude to super zápas, ale Joanna těsně prohraje na body.

Vítěz: Zhang Weili na body

Lukáš: Joanna se bude snažit ostřelovat Zhang z dálky, kde má výhodu jednak svojí dlouhou postavou a taky zkušenostmi z muay thai. Podle mě to ale nebude stačit, Zhang je jiné zvíře a bude Joannu tlačit a nedopřeje ji komfort v podobě dlouhé vzdálenosti a času něco vymýšlet. Zhang se z toho bude snažit udělat dirty boxing, natlačí ji na klec, shodí dolů a dá ji co proto. A jelikož má ránu jako blázen, myslím, že vyhraje na TKO na zemi. 

Vítěz: Zhang - TKO ve druhém kole

Kuba: Pokud si bude Joanna držet dostatečnou vzdálenost a nepustí se do nějaké riskantní přestřelky, zápas si podle mě takticky pohlídá. Nesmí však schytat žádný tvrdý úder, který od Zhang bude hrozit každou chvíli. Joanně vítězství přeji, je to šampionka. 

Vítěz: Joanna na body

Ondřej: Čínská šampionka se ještě nepotkala s bojovníci kalibru Joanny. Polská bojovnice již zažila v oktagonu úplně všechno a rozhodně ví, co jí může v utkání potkat. Weili má velkou sílu a dokáže soupeřky vypínat v prvním kole a o to se určitě pokusí i v sobotu. Pokud Joanna přežije první kolo, měla by mít v zápase na vrch a soupeřku vybodovat. Otázkou také bude, v jakém psychickém rozpoložení Joanna do utkání nastoupí, ale věřím že tlak ustojí a znovu se vrátí na trůn.

Vítěz: Joanna na body

Beneil Dariush vs. Drakkar Klose

Beneil Dariush zdroj: Profimedia

Lukáš: Oba jsou na to m dost podobně. Dariush je o něco zkušenější, Klose je zase o něco dravější. Podle mě v tomto zápase budou lítat granáty, ale o něco víc věřím Klosemu.
Vítěz: Drakkar Klose na body

Sean O’Malley vs. José Alberto Quinonez

Tomáš: Líbí se mi kreativní styl O'Malleyho. Tenhle neporažený kluk se může brzo stát velkou hvězdou. Vlastně už jí měl být, kdyby nedostal dvouletý distanc. Jsem teda hodně zvědavý, co po delší pauze předvede, ale hádám, že to bude jízda :)

Vítěz: O´Malley

Lukáš: O’Malley je vycházející hvězda, má skvělý přehled, je nepředvídatelný a na svých úderech má laserový zaměřovač. Myslím, že to bude na Quinoneze moc velké sousto a že to O’Malley zvládne. Dva roky bez zápasu jsou ale dlouhá doba a myslím, že Sean bude trochu zrezivělý, takže to půjde k bodovým rozhodčím.

Vítěz: O’Malley na body

Nejnovější články