Čínskou mašinu Zhang Weili čeká o víkendu první obhajoba titulu

Čínskou mašinu Zhang Weili čeká o víkendu první obhajoba titulu zdroj: Profimedia

Sesazená polská královna se o víkendu utká s císařovnou z Říše středu.

Už je to skoro tady! O následujícím víkendu proběhne obří turnaj UFC 248, který nám nabídne hned dva titulové duely. My se v tomto článku zaměříme na co-main fight, ve kterém bude obhajovat pás slámové divize první čínská šampionka Zhang Weili proti vyzyvatelce Joanně Jedrzejczyk.

Weili dokonale reprezentuje urputnost a perfekcionismus čínských sportovců. Tato skvělá zemařka, která začínala s brazilským jiu-jitsu přešla do MMA díky svému kondičnímu trenérovi. Zapracovala na postoji a proměnila  se v ofenzivní střelu, která prakticky nedělá chyby.

Kariéru sice Weili započala prohrou, ale od té doby pouze vítězí a její série momentálně čítá neuvěřitelných dvacet vítězství. Její naprostá univerzálnost a drtivý útočný tlak spojený s neskutečnou fyzičkou jí dává dominanci nad většinou soupeřek a pouze tři dokázaly odolávat až do konce časového limitu.

„Jedno staré čínské rčení říká, že voják, který nechce být generálem, není správný voják. Já jim být chci, stačí mi dát šanci. Jsem neustále připravená,“ řekl Zhang v jednom z rozhovorů. Svá slova prokázala také  v posledním zápase, kdy během dvaačtyřiceti sekund utloukla a ukopala Jessicu Andrade a stala se novou královnou slámové váhy.

Weili Zhang Zhang - Torres | zdroj: Profimedia

Polka Joanna Jedrzejczyk vládla nejnižší ženské váhové divizi přes dva roky a dlouho se jevila jako neporazitelná. Tato skvělá postojářka s vytříbenou obranou dokázala šampionský pás obhájit hned pětkrát (!).

Pak ale přišel rok 2017 a s ním Rose Namajunas. Tato Američanka dokázala Jedrzejczyk zpacifikovat během tří minut a o několik měsíců později zvítězit i v odvetě. Pro Joannu to byla obrovská rána, kterou se snažila zahojit přestupem do muší váhy, kde dostala okamžitě šanci bojovat o další titul.

Nesměla by však narazit na Valentinu Shevchenko, která Jedrzejczyk dokázala zdolat v pětikolové bitvě a ukázala jí, že „muška“ už svojí vládkyni má. Polská bojovnice se tak znovu odebrala o třídu níž a naposledy dokázala porazit Michelle Waterson.

Duel s Weili si Jedrzejczyk doslova vyžadonila a bude do něj nastupovat jako outsider. Sebevědomí jí však stále nechybí, což dokázala na společném setkání, kde se do své soupeřky nevybíravě pouštěla. Zhang ji však velice rázně utnula a vzkázala ji, ať raději mlčí.

Tento souboj, jako i všechny další z hlavní karty, vám samozřejmě přineseme v reportážích a jako vždy ho také budete moci živě sledovat na Nova Sport 2.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články