Tahle generace je měkká, Khabib a jeho parta by mohli naši zemi ovládnout, zlobí se šéf UFC

Tahle generace je měkká, Khabib a jeho parta by mohli naši zemi ovládnout, zlobí se šéf UFC Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Šéfovi největší světové MMA organizace dělá vrásky vývoj americké společnosti. 

Nedávno vzbudil rozruch výrok Jiřího Procházky o tom, že v Evropě potřebujeme sledovat MMA zápasy, protože je u nás hodně "pussymans" (zženštilých padavek). Teď podobný názor vyjádřil i šéf UFC Dana White, který má za to, že Spojené státy americké neustále měknou a on se obává, co s "nejlepší zemí na světě" v budoucnu bude.

"Kdybychom teď šli do války, věřili byste téhle generaci, kterou tu teď máme? Věřili byste, že někde vezmou útokem nějakou pláž?" zeptal se White řečnicky s odkazem na vylodění v Normandii v podcastu Full Send. "Je tu pár lidí, většina z nich pravděpodobně v oblasti Biblického pásu (část USA, kde převažuje sociálně konzervativní protestantské křesťanství) a dole na jihu, kteří by se postavili a za tuhle zemi bojovali. Nahání to hrůzu. Khabib a jeho parta z Dagestánu by teď pravděpodobně mohli naši zemi ovládnout, protože tahle generace je banda zatracených srabů."

Ve světě přitom Dana vidí přesně opačný trend. "Když se podíváte na lidi z některých zemí, na to, co se děje na středním východě. Na Rusy nebo na lidi z jakéhokoliv stánu. Jakmile jsi ze země, která končí na stán, tak jsi z jiného těsta, máš jinou mentalitu. My měkneme, slábneme."

Podle šéfa UFC je problém i v tom, že mladí Američané nemají respekt pro policii, armádu a ani pro vlastní zem, která je přitom podle něj tou nejlepší na světě. Proto mu vadí, že se lidi bojí být proameričtí. "Některé jiné země jsou totálně v p*deli, ale lidi z nich jsou stejně pyšní na to, odkud pocházejí. Je to tak silné, že i Američani s těmi kořeny se tak nazývají. Řeknou třeba: jsem Ital. Ne, nejsi, jsi sakra Američan!" myslí si White. "Lidi si musí uvědomit, že jsme všichni Američani. Nejsi Afroameričan ani Iroameričan, jsi Američan. A musíme se přestat dívat okolo a uvědomit si, co tady máme a jak moc dobré to je. Skvělý citát od Ronalda Reagana je, že nás dělí jedna generace od toho, abychom přišli o svou svobodu," snaží se Dana bít na poplach.

Ačkoliv ale nešetřil kritikou, přiznal, že stará generace si o té mladé asi vždy myslela, že je měkčí. Je jasné, že jeho názor si našel spoustu stoupenců. Souhlas veřejně vyjádřil třeba Nate Diaz, jen tedy dodal, že Khabib a jeho kamarádi by nic neudělali. Najde se ale samozřejmě i mnoho těch, kteří s šéfem UFC nesouhlasí. Polemizovat se dá i o tom, zda by on či moderátoři podcastu přezdívaní Nelk boys, kteří mu na všechny výroky souhlasně přikyvovali, v případě nutnosti bránili svou zem se zbraní v ruce.

Zdroje:  YouTube - Full Send Podcast

Nejnovější články