Chimaev se chce jen přiživit na slávě ostatních. Pereira vysvětlil, proč nemá o souboj s Čečencem zájem

Chimaev se chce jen přiživit na slávě ostatních. Pereira vysvětlil, proč nemá o souboj s Čečencem zájem Glover Teixeira a Alex Pereira se radují z vítězství nad Jiřím Procházkou | zdroj: Profimedia

Šampionovi polotěžké divize se nelíbí přístup Khamzata Chimaeva, a proto s ním teď nechce bojovat.

V momentě, kdy se Alex Pereira po vítězství nad Jiřím Procházkou znovu stal šampionem UFC, připomněl se mu opět jeden starý známý. "Dano White, nech mě toho chlapa ukončit," napsal Khamzat Chimaev na sociální síti X a označil šéfa organizace. Odpovědi se mu namísto Brazilce dostalo nejprve od Jiřího Procházky, který by "Vlka" rád přivítal v divizi do 93 kilogramů. Pereira zareagoval až poté vtipnou, a dost trefnou, scénkou z filmu Kung-fu mela.

Na svém youtubovém kanále se pak Alex rozpovídal víc. "Všechno začalo po zápase s Adesanyou, když jsem se stal šampionem střední váhy. Byla to válka, byl jsem po tom zápase zraněný a Chimaev mě přímo vyzval, chtěl se mnou bojovat, vzít mi pás a tak. Já řekl: ok, v pohodě, pojďme bojovat v polotěžké váze. On odmítl."

"Teď jsem v polotíze šampion a on mě tam vyzývá. To jenom ukazuje, že tenhle typ bojovníkům se snaží ukrást si pro sebe pozornost a slávu šampionů a nedává to žádný smysl. Co mám teď dělat? Vyzvat ho na zápas v těžké váze nebo co?" postěžoval si Poatan.

Chimaev zkrátka rád přiživuje svou image nebojácného bojovníka, který by nejradši bojoval úplně s každým. Když už ale někdo vyzve jeho, většinou nereaguje, stejně jako v případě Procházky. O kterém přitom kdysi vyhlašoval, jak ho na trénincích ve švédském Allstar gymu ničil. Zda na opravdový zápas dojde, anebo matchmakeři vymyslí něco jiného, to se snad brzy dozvíme. Pereira, ten má víceméně jasno, příští rok s největší pravděpodobností odstartuje soubojem s Jamahalem Hillem, který se pásu šampiona vzdal kvůli zranění a od vedení UFC má slíbeno, že o něj ihned po návratu bude moci opět zabojovat.

Zdroje:  Alex Poatan Pereira – Youtube

Nejnovější články