Bude to těžší soupeř než Chimaev, říká šampion Strickland o svém prvním vyzyvateli a opět kritizuje UFC

Bude to těžší soupeř než Chimaev, říká šampion Strickland o svém prvním vyzyvateli a opět kritizuje UFC Sean Strickland | zdroj: Profimedia

Sean Strickland má na leden naplánovanou první obhajobu, v níž se střetne s Jihoafričanem Dricusem du Plessisem, který v UFC zatím zničil skoro všechny, které proti němu postavili. Šampion je přesvědčen, že to bude těžší výzva než Chimaev.

Pokud byste někomu na začátku tohoto roku řekli, že Sean Strickland bude na jeho konci úřadujícím šampionem střední váhy UFC, asi by přinejmenším zvedl obočí a pousmál se, vždyť Američan loni prohrál dva ze tří zápasů. Letos to ale bylo o něčem jiném, nejprve přebodoval favorizovaného Imavova, pak knockoutoval Magomedova a jízdu završil nečekaně dominantním vítězstvím nad Israelem Adesanyou, který střední váze až na jednu prohru s Pereirou dlouho kraloval.

Svou první obhajobu měl mít Strickland podle původních plánů proti Khamzatu Chimaevovi, jenže ten má pravděpodobně kvůli vazbám na Kadyrova problém získat vízum do mnoha zemí, a tak bylo oznámeno, že Sean bude pás šampiona bránit proti Dricusu Du Plessisovi, který se do pamětí fanoušků zapsal především tím, když ve druhém kole na TKO porazil Roberta Whittakera, který byl do té doby ve střední váze poražen jen Adesanyou. A následně měl poměřit síly s Izzym, čemuž předcházel docela vyhrocený trashtalk, ale kvůli Jihoafričanově zranění nakonec na souboj nedošlo a šanci dostal právě Strickland.

“Dricus je tak zvláštní, až je dobrý. Jsem milionkrát lepší než on, spáruju s kluky, se kterými bojoval. Vím, kdo to je. Ale zápasí tak divně, až je dobrý,“ okomentoval Sean svého nadcházejícího protivníka. “Bude to válka, bude to mnohem těžší zápas než proti Chimaevovi, ten si ho navíc ani nezaslouží. Jediný důvod, proč bude zápasit o titul, je, že je populární a prodá hodně lístků,“ 

"Já jsem nakonec spokojený s Dricusem, bude to super zápas. A jsem rád, že UFC dělá dobrou věc, je další v řadě, zaslouží si to. V poslední době dělali hodně nesmyslné věci s žebříčky a podobnými hovadinami. To není dobré, musíme se vrátit k profesionálnímu sportu, kde žebříčky něco znamenají. Protože teď znamenají úplný h***o," postěžoval si pak na vedení organizace, což je vtipné, protože se sám díky tomu dostal šanci získat titul jakožto sedmička divize. A kdyby se tehdy nezranil právě du Plessis, možná by se k opasku nikdy neprobojoval.

Stricklanda tehdy většina fanoušků ani odborníků nebrala jako moc vážnou hrozbu a měl být pro Adesanyu snadnou kořistí. Jenže opak byl pravdou, Sean porazil v postoji, který byl tou největší zbraní tehdejšího šampiona. Proti Blachowiczovi sice prohrál ještě hůře, je ale nutno podotknout, že Janek měl tehdy velkou váhovou převahu, což bylo vidět při wrestlingu. Izzy neměl šanci se zpod o tak moc těžšího soupeře zvednout. Na tehdejším králi střední váhy ale bylo vidět, že si z prohry moc nedělá, to se ale o jeho poslední prohře říct nedá.

V zápase s du Plessisem už Seana asi nikdo podceňovat nebude. Zda bude jeho neortodoxní styl platit i na "divného" du Plessise, se dozvíme 20. ledna na turnaji UFC 297, který se odehraje v kanadském Ontariu.

Zdroje:  Sean Strickland – Youtube

Nejnovější články