Další dvojitý šampion? Colby Covington nastínil své plány a opřel se do hlupáka Stricklanda

Další dvojitý šampion? Colby Covington nastínil své plány a opřel se do hlupáka Stricklanda zdroj: Profimedia

Colby Covington nepochybuje, že na konci roku získá šampionský pás, a v hledáčku už má několik dalších soupeřů.

Byl prozatimním šampionem, avšak pravý pás se mu nikdy získat nepodařilo, dvakrát si totiž vylámal zuby na Kamaru Usmanovi. Už 16. prosince ale bude mít Colby Covington další šanci titul získat, tentokrát vyzve na souboj o něj Leona Edwardse

"Má predikce je prostě naprostá dominance. Od první sekundy až do konce nebude mít v tom zápase jediný záblesk naděje," předvídá "Chaos" průběh zápasu. "Spálím ho, roztavím ho zevnitř, nebude schopen vydržet to tempo a tlak, který přináším. Chci ho zničit takovým způsobem, že se mnou nebude chtít odvetu. Nejspíš pak bude chtít ukončit kariéru, nebo jít bojovat s někým, proti komu bude mít šanci."

Edwards podle Covingtona zbytečně brzdí welterovou divizi a činí ji tak nezajímavou. To se prý ale změní 16. prosince. Na zápas už Colby pozval i svého fanouška Donalda Trumpa. "Bude v první řadě. Nemůžu se dočkat, až od něj načerpám dračí energii. Pokaždé, když ho vidím, tak se cítím jako Američan, není nic, co by mě mohlo zastavit, cítím se neporazitelný." Bývalému prezidentovi USA prý navíc svým vítězstvím dodá energii do dalších voleb, aby "udělal Ameriku opět skvělou". 

"Až se stanu šampionem, tak je tam spousta velkých zápasů. Conor je pořád na obzoru, ale nemyslím si, že se mnou bude chtít bojovat, až uvidí výkon, co předvedu proti Leonovi. Nechce mít ostudu před celým světem. Ale je tu takový jeden malý Mongol, který říkal něco o tom, že chce jít nahoru a bojovat v divizi pravých chlapů. Teď zápasí v divizi malých kluků. Mluvím o Islamu Makhachevovi Bojuje s trpaslíky a sotva je poráží. Těsné výhry 2:1 na body, remízy. Je to patetické. Byl by to zajímavý superfight, lidi by to chtěli vidět. A abych byl upřímný, tak nejspíš váží víc než já. Normálně má asi tak okolo 86 kilo, je to velký malý chlap, a hubne tolik, aby měl výhodu, protože se bojí zápasit s opravdovými chlapy, jako jsem já."

Covington věří, že ví přesně, jak na šampiona lehké váhy vyzrát. Dává si koneckonců zásluhy i za jedinou porážku v Dagestáncově kariéře. "Trénoval jsem toho chlapa, co ho knockoutoval v prvním kole. Učil jsem Adriana dávat přesně ten hák, kterým ho poslal do bezvědomí. Má ve svém stylu spoustu děr."

Terč má na zádech ale také Sean Strickland, nový šampion váhové kategorie do 84 kilogramů. "To by mohl být taky příští zápas. Možná půjdu do střední váhy ukrást pás," nadhodil Covington další variantu. "V tomhle spočívá krása našeho sportu. Když přijdete nepřipravení, může to takhle dopadnout. Adesanya ho očividně přehlížel, myslel si, že přes něj hladce projde a asi moc netrénoval. Tam nahoře trochu zpohodlníte. Vydělal velké peníze a už není tak hladový, jak býval. To teď otevírá dveře pro všechny střední váhy, protože je to nejsnadněji porazitelný chlap v divizi. Dává to příležitost i mně. Možná půjdu nahoru a nakopu mu zadek. Kamaru Usman ho knockoutoval jak malého šmejda. Do bezvědomí (Usman zvítězil na body, pozn. red.).  Tak si představte, co bych mu udělal já, šampion Ameriky."

Ačkoliv by se mohlo zdát, že Covington a Strickland zastávají podobné hodnoty, Colby nesouhlasí. "Má strašné nízké IQ a není vůbec vtipný, říká šílené věci," rozpovídal se na adresu svého krajana. "Nemůžu se ztotožnit s ničím, co řekl. Povídal třeba něco opravdu stupidního o ženách a já je respektuji, myslím si, že je rovnoprávnost. Není to o tom, jakou máte barvu kůže, jestli jste chlap nebo žena, je to o tom, kdo se na práci nejvíc hodí. Je to idiot a taky slabý bojovník. Měl jen štěstí, že Izzy už vydělal peníze"

S kým se Covington nakonec utká, bude samozřejmě v první řadě záviset na výsledku jeho bitvy s Edwardsem 16. prosince. A také na přání vedení UFC, jak sám během rozhovoru zdůraznil. "Ale plán je pás příští rok třikrát obhájit, obhájit ho několikrát v mých 37. A za pár let vypadnout. Ale ještě o tom moc nepřemýšlím, protože se strašně dobře starám o své zdraví a mozek, takže budu moct zápasit v pozdějším věku, pokud budu chtít. Podívejte se na Daniela Cormiera, který bojoval na nejvyšší úrovni, když mu bylo 41 nebo 42, vyhrával tituly. Čerpám od něj hodně inspirace. A jelikož vím, jak dobře se o sebe starám, nespáruji třeba každý den, abych si nenechával ničit mozek, tak bych mohl zápasit dalších 6 let, když budu chtít."

Zdroje:  James Lynch - Youtube

Nejnovější články