Fanoušci ani nevěděli, kdo zápasí, musel jsem ten turnaj zachránit a přinést pozornost, vysvětlil Covington

Fanoušci ani nevěděli, kdo zápasí, musel jsem ten turnaj zachránit a přinést pozornost, vysvětlil Covington Donald Trump a známý "trashtalker" Colby Covington. | zdroj: Profimedia

O pořádné překvapení se před sobotním turnajem UFC 286 postaral Colby Covington, který se v Londýně objevil jako náhradník pro případ, že by se jeden z aktérů hlavního zápasu zranil.

"Hunter Campbell a Dana White (dva hlavní šéfové UFC) mi zavolali zhruba před 3 týdny a řekli mi: Hej Colby, buď připraven, kdyby se něco stalo. Někdo by třeba mohl uklouznout na banánové šlupce. Někdo by se mohl zranit nebo nesplnit váhový limit," prozradil americký zápasník, že měl nějaký čas na přípravu. Jako obvykle pak nezapomněl zmínit, že fyzičku trénuje neustále především v ložnici.

"Pak už se ale neozvali. Až v úterý večer okolo desáté mi volá Hunter Campbell a říká: Potřebujeme, abys přiletěl do Londýna a byl náhradník. Já odpověděl, že jasně, pojďme na to. Odletěl jsem ve středu a do Anglie jsem přiletěl ve čtvrtek ráno a měl jsem 85 kilo. Musel jsem tedy zhubnout 8 kilogramů během jednoho dne. Slyšeli jste mě ale naříkat, nebo hledat výmluvy? Ne, jsem totiž ultimátní profesionál. Kdo jiný by to dokázal? Je to neuvěřitelné. Já jsem profík, UFC jsem tento víkend dokázal svou hodnotu a příště spolu uděláme ten největší byznys."

Nebyl by to ale Colby, kdyby si kromě sebechvály také nerýpnul do Edwardse s Usmanem. "Ti dva idioti nemají žádné charisma, nikoho nezajímají, nikdo je nechce vidět bojovat. Jejich čísla jsou strašně špatná, takže jsem rád, že jsem sem přijel a trochu to nakopnul a přinesl do O2 arény trochu napětí," vysmíval se jim už před zápasem. Úsměvné je, že to samozřejmě není pravda a UFC jen na vstupném vydělalo 8,58 milionů dolarů (tedy takřka 190 milionů korun), což by měl být rekord londýnské O2 arény. Navíc právě kvůli nezajímavosti hrozil před lety vyhazov právě Covingtonovi a zachránilo až když se situoval do role hlavního záporáka, kterému spousta fanoušků nemůže přijít na chuť. 

"Přijel jsem sem ten turnaj trochu okořenit, chybělo mu charisma. Nikdo o něm nemluvil. Mám kámoše z oddělení plážové policie v Miami a vyprávěl mi, jak všichni chlapi u nich milují MMA. A ptali se, kdo tenhle víkend bojuje. Ti chlapi jsou zapálení fanoušci a neměli ani tušení, že je teď o víkendu nějaký zápas. Tak irelevantní Usman s Edwardsem jsou. A vy jste to viděli, udělal jsem větší čísla než oni, vytvořil jsem vám tolik click-baitu jako nikdo," řekl novinářům na tiskovce.

O Anglii sice Covington prohlásil, že je to strašné místo s hnusným počasím, hrozným jídlem a ženami, avšak přijetí od tamějších fanoušků si pochvaloval. "Procházel jsem se po ulici, byl jsem venku tak 5 minut a asi tak 50 lidí si přišlo pro fotku, autogram a tak. Kamkoliv se v Americe vydám, tam je to stejné. Lidi mě otravují, že chtějí fotku, autogram… Když jdou po ulici ti dva idioti z hlavní zápasu, tak je nepozná ani jeden člověk z deseti. A je pro to důvod, ti chlapi nedokážou ani přilákat mouchy k ho*nu. Takže já jsem tady, abych divizi zachránil a udělal UFC znovu skvělé."

Jak víme, do boje nakonec Colby nenastoupil. Zápas svých rivalů si ale ujít nenechal a sledoval jej přímo v hale. Tvrdí však, že na něj žádný dojem neudělali. "Sakra, myslel jsem si, že Marty Fake Newsman je podvodník, ale Leon Scott je ten největší podvodník, jakého jsem kdy viděl. Ten chlap říká: headshot dead (Edwardsova reakce na KO kopem do hlavy z druhého zápasu, která mezi fanoušky zlidověla), ale měl by spíš mluvit o chytání se pletiva, šahání a kopání do rozkroku, chytání za šortky. Udělal všechno, co potenciálně mohl, aby v zápase podváděl. Marty (Kamaru) proti němu vypadal jako svatoušek."

"Marty vypadal jako stín svého předchozího já. Nevím, jestli je to těma dvěma zápasy se mnou, kdy ode mě dostal brutální bití, ale vypadá to, že ho peníze zkazily, hraje ve filmech, snaží se dostat do Hollywoodu. Už to není ten stejný chlap a každý to viděl," zlehčoval vítězství Edwardse a na jeho adresu dodal: "Leon neudělal nic speciálního a těším se, až si ho podám. Už nemá, kam utéct."

Výlet do Londýna pro Covingtona dopadl asi nejlépe, jak mohl. Po delší neaktivitě pořádně zvedl zájem o svou osobu a svým profesionálním přístupem si udělal očko i u vedení UFC. Dana White dal na poturnajové tiskovce jasně najevo, že příště dostane šanci zabojovat o titul. Šampion však zatím tuto varianta odmítá, protože prý byl Colby až moc dlouho neaktivní, aniž by byl zraněný, a předtím porazil pouze Masvidala.

"Sranda je, že už je vidět, jak se bojí, když říká, že si nezasloužím šanci. Ne, brácho, já jsem další na řadě, jsem číslo dvě na světě, jsem jasný další vyzyvatel. Dyť, co to meleš, tys předtím bojoval s Natem Diazem a předtím jsi nezápasil dva roky, jsi jedním z nejmíň aktivních fighterů v historii UFC. On ví, že mu ten pás vezmu. Není to šampion, jen mi drží místo," vzkázal mu Covington a dodal, že ho pošle zpátky do Anglie v borovicové rakvi, jak to Američané dělali s těly britských vojáků během války za nezávislost v roce 1776. Sám pak několikrát zdůraznil, jaký je patriot, a tituloval se jako "nejoblíbenější bojovník Donalda Trumpa". Toliko k jeho charakteru.

Je dost pravděpodobné, že se souboje Colbyho s Leonem letos dočkáme a o "zábavu" rozhodně nouze nebude. Není se ale čemu divit, že by šampion raději srovnal účty s Masvidalem, který jej kdysi napadl a zároveň by byl určitě schůdnějším soupeřem než neunavitelný wrestler Covington.

Zdroje:  UFC , YouTube Submission Radio

Nejnovější články