Dana White potvrdil, kdo bude příštím vyzyvatelem šampiona Edwardse a oznámil další velký zápas ve welteru

Dana White potvrdil, kdo bude příštím vyzyvatelem šampiona Edwardse a oznámil další velký zápas ve welteru Leon Edwards uhájil v odvetě proti Usmanovi pás šampiona | zdroj: Profimedia

Dana White má jasno, komu dá příště šanci zabojovat o titul v divizi do 77 kg. Má to ale háček, šampion je totiž proti.

Titulovou bitvu Leona Edwardse s Kamaruem Usmanem sledoval přímo v hledišti londýnské O2 arény také Colby Covington, který do Anglie zamířil jako oficiální náhradník a ukázal profesionalitu, když i s vidinou toho, že nejspíš zápasit nebude, splnil váhový limit 77,1 kg pro welterovou divizi. Pětikolovou bitvu pak sledoval přímo z hlediště a když byl vyhlášen vítěz, okamžitě jej začal vyzývat.

A tenhle přístup se Covingtonovi vyplatil, na své chlebodárce totiž udělal dojem a šéf UFC Dana White na poturnajové tiskové konferenci potvrdil, že bude dalším na řadě.

"Nevím, kdy to uděláme, ale jo, ten zápas dává smysl," prohlásil White. "Colby sem přijel a splnil váhu, udělal všechno, aby tu na ten fight byl. Ten zápas si zaslouží. Nehledě na fakt, že je druhým nebo třetím nejlepším bojovníkem (welterové váhy) na světě."

Zamíchat kartami by ale možná mohl dubnový souboj Gilberta Burnse s Jorgem Masvidalem. Právě druhý jmenovaný měl kdysi s Edwardsem menší potyčku v zákulisí, na níž by se určitě dalo vystavět zajímavé promo. White ale nehodlá touhle cestou jít. "Colby dostane další šanci, ať se stane cokoliv," řekl rezolutně. A podobně smetl ze stolu i výzvu od Islama Makhacheva, šampiona divize do 70,3 kg.

Je tu však jeden problém, Leonovi se střet s Colbym vůbec nezamlouvá. "Nevím, jak to dává smysl. Nebojoval už víc než rok a půl. Byl mimo, ale nebyl zraněný, jak se teď může vrátit rovnou takhle do tituláku? Já jsem musel vyhrát 12 zápasů. Když jsem usiloval o titulovou šanci, tak on říkal – kdo to je? Neznám ho. Jsou tu jiní chlapi, kteří jsou aktivní. Já jsem teď král a myslím, že bych měl rozhodnout, kdo bude další," reagoval na pozápasové tiskovce šampion a přiznal, že by si rád vyřídil účty právě s Masvidalem, pokud ten porazí Burnse.

Po odvetě s Edwardsem volá také Belal Muhammad. Jejich zápas skončil v roce 2021 bez výsledku kvůli šťouchnutí do oka. Američan s palestinskými kořeny má nyní sérii 8 vítězství v řadě a nemusí tedy být od titulové šance daleko. White ale odhalil, že je před ním hodně náročný test v podobě kazašského zabijáka Shavkata Rakhmonova, který zatím nepoznal hořkost porážky a všech 17 soupeřů dokázal ukončit před limitem.

Otázkou také je, zda do dění na špici welterové divize ještě promluví Khamzat Chimaev, anebo bude kvůli problémům se shazováním nucen k přesunu do střední váhy. I bez něj ale v 77 rozhodně nuda nebude.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články