Chimaev se konečně dočkal pořádné výzvy, v polotěžké divizi by ho rád přivítal Jiří Procházka

Chimaev se konečně dočkal pořádné výzvy, v polotěžké divizi by ho rád přivítal Jiří Procházka Jiří Procházka a Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Khamzat Chimaev je známý tím, že k zápasu vyzývá kde koho, teď ale sám jednu výzvu dostal. Zvedne vhozenou rukavici a postaví se Jiřímu Procházkovi?

Za normálních okolností by se teď po kontroverzním ukončení nejspíš řešila odveta Procházky s Pereirou. Ta ale nejspíš nepřipadá v úvahu, jelikož právo zabojovat o titul má vyhrazené Jamahal Hill, který se opasku stejně jako český fighter vzdal kvůli zranění. A tak Jiří nečekaně ukázal na jiného soupeře.

Na veřejnou výzvu by nejspíš nedošlo, kdyby si Khamzat Chimaev na sociální síti X neřekl o zápas s Pereirou, navíc sebevědomě napsal: "Dano White, nech mě toho chlapa ukončit." 

"Rád bych tě přivítal v polotěžké divizi," zareagoval v komentářích právě Procházka a soudě podle množství reakcí by zápas fanoušky zajímal. Má navíc příběh, kdysi se totiž Jiří a Khamzat potkali na tréninku ve vyhlášeném švédském Allstar gymu a Chimaev se pak po letech začal chvástat, že českého samuraje při sparringu naprosto přejel a dokonce mu zlomil žebro.

"Když bojoval v RIZINu a já v Brave, tak jsme spolu trénovali. Měli jsme tvrdý sparring a já vyhrál spoustu kol. Hodněkrát jsem mu dal submisi, hodněkrát jsem ho porazil. A pak se stane šampionem. Jak? To nevím, asi je ta divize plná špatných bojovníků. Nechápu, jak se mohl stát šampionem. U některých chlapů tomu prostě nerozumím," vyprávěl Khamzat v pořadu The MMA Hour. "Když ho UFC podepsalo, tak jsem volal svému manažerovi – proč dostal smlouvu on a ne já, když jsem ho v gymu porazil."

Procházku vyjádření neminulo, a tak Čečencovi přes sociální sítě poslal zpět veřejný vzkaz. "Člověče, kdo potřebuje pořád vytahovat tyhle 4 roky staré věci? Interní informace z gymu. Až se příště potkáme v kleci, ukážu ti svou skutečnou sílu, už to nebudu brát na lehkou váhu. Nemluv tak moc o ostatních, měj víc rád sám sebe."

Tehdy ale nebyl společný zápas na pořadu dne. S Khamzatem mělo UFC plány primárně ve welterové divizi (77 kg) a následně se očekával jeho útok na titul také ve střední váze (84 kg). Tam se nakonec byl nucen přesunout kvůli problémům se shazováním, a přestože se měl po posledním vítězství nad Kamaru Usmanem dostat do pozice vyzyvatele, patří mu aktuálně až osmá příčka a vypadá to, že si o titul jen tak nezabojuje. Na vině je pravděpodobně zejména to, že pro něj bude kvůli vazbám na čečenského diktátora Kadyrova nemožné získat víza do USA a mnoha dalších zemí, takže pravděpodobně bude nastupovat pouze na turnajích v Abu Dhabí, což se UFC asi úplně nehodí.

Nyní je ale situace jiná, a pokud bude souboj u fanoušků dostatečně rezonovat, mohlo by ho UFC chtít realizovat. Na druhou stranu by ale možná bylo lepší, kdyby zatím každý z borců šel jinou cestou a utkali se případně třeba až jednou jako šampioni dvou divizí. Chimaev se koneckonců netají tím, že mu jeden opasek stačit nebude.

Zdroje:  Twitter - Khamzat Chimaev , Jiří Procházka - Twitter

Nejnovější články