Procházka měl dostat šanci na obrat, radši bych ho viděl odejít na štítu než takhle, prohlásil známý tvrďák z UFC

Procházka měl dostat šanci na obrat, radši bych ho viděl odejít na štítu než takhle, prohlásil známý tvrďák z UFC Alex Pereira vs. Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

Výsledek už sice nezvrátíme, stejně je ale sympatické vidět, že i někteří známí bojovníci mají za to, že byl Procházka ukončen předčasně a byl v zápase s Pereirou ochuzen o šanci na obrat.

Jiří Procházka se po své prohře na turnaji UFC 295 zachoval nejlépe, jak mohl. Většině fanoušků v tu chvíli bylo jasné, že ukončení od Marca Goddarda bylo předčasné, ale Procházka jako gentleman prohlásil, že rozhodčí se zachoval správně, protože byl na chvíli vypnutý. A to i přesto, že se ihned po ukončení v naprostém pořádku zvedl a nevypadal nijak výrazně otřesený. V rozhovoru, který v Česku poskytl, vše ještě více vysvětlil. Prohlásil, že po loktech sice na chvíli byl mimo, ale jakmile začal padat k zemi, přišel zpátky k sobě a mohl dál normálně fungovat. 

“S vědomím toho, jaký jsem typ zápasníka, to za mě bylo předčasné ukončení zápasu. Na chvilku mě vypnul, ale jak jsme padali, tak mi znovu sepnulo. Jsem v těchto situacích naučený pokračovat a překonat těžký moment. Neberu zápas jako prohru, je to pro mě jen výsledek. Prohru vnímám jako fatální věc, což v tomhle případě není, protože jsem živý, věřím a jdu dál,” prohlásil Procházka v rozhovoru pro DVTV. Dále dodal, že Goddarda nechtěl hned zpražit.

V zahraničí ale zatím narativ zůstává u toho, že ukončení sám uznal. Za to si vysloužil respekt třeba u kolegy Matta Browna, známého tvrďáka, který v UFC zápasí už patnáct let. 

“Určitě to bylo moc brzo. Nemyslím si, že se o tom můžeme dohadovat, zvláště pokud jde o zápasy na této úrovni a hlavně ty o titul. Ne, že by v tom měl být rozdíl, ten by měl být mezi amatérskými a profesionálními zápasy. A tady to určitě bylo moc brzy,” prohlásil Brown v podcastu The Fighter vs. The Writer. 

“Osobně si myslím, že z Jiřího mluví jeho skromnost. I kdyby to bylo to nejhorší ukončení v historii, tak bychom ho podle mě neviděli stěžovat si. Možná by o tom něco řekl, ale vážně si nemyslím, že by si stěžoval. On prostě takový je. Má v sobě duši samuraje. Nemyslím, že ho někdy uvidíme si stěžovat a já ho za to, jak se chová, velmi respektuji,” dodal.

Brown sice uznal, že práce rozhodčího v kleci je neskutečně těžká, jelikož se musí rozhodovat velmi rychle a zabránit tomu, aby se zápasníci vážně zranili. To by totiž mohlo definitivně ukončit jejich kariéru, v horším případě by nemuselo jít jen o ni. Přesto se nemůže ubránit dojmu, že zápas Procházky s Pereirou měl pokračovat o něco déle.

"Viděli jsme už pár šílených obratů. Vždycky se vracím k zápasu Neil Magny versus Hector Lombard. Mohli byste to zastavit sedmkrát nebo osmkrát, opravdu hodněkrát... A Neil pak zvítězil, protože ho rozhodčí nechal bojovat. Bylo to neuvěřitelné vítězství a zaslouží si za to obrovský respekt. Tyhle situace připomínají, že nikdy nevíte, co se stane. Viděli jsme to už mockrát, že se bojovníci poté, co byli otřeseni, byli na hraně ukončení, vrátí a vyhrají," připomněl, že v MMA se situace může rychle obrátit. Přesto by českému válečníkovi moc šancí nedával. "Podle mě by ho Alex ukončil a Jiří by schytal větší bití. Myslím, že by to bylo takhle. Ale radši bych ho viděl tu nakládačku dostat a odejít se štítem nebo na štítu, jak se patří, než takhle," dodal.

Na povrch nedávno dokonce vypluly informace o tom, že Procházka před zápasem trénoval naplno jen pár dní. Původně sice měl na plnou přípravu pět týdnů, ale z těch mu dva týdny vzala nemoc a nepříjemnosti s ní spojené. Jeden den mu nateklo ucho a byl nucen brát antibiotika. Pak si narazil loket. Zkrátka se dohromady sešla spousta nepříjemností, jak prozradil v rozhovoru u Čestmíra Strakatého. Druhým dechem ale dodal, že se nechce na nic vymlouvat, v RIZINu prý také často zápasil nemocný nebo zraněný. Výrokem chtěl jen odkrýt, jak to zápasníci mají, a dodal, že Pereira mohl mít podobné problémy. Snad tedy v budoucnu uvidíme odvetu.

Zdroje:  DVTV , The Writer vs. The fighter , Čestmír Strakatý – YouTube

Nejnovější články