Strickland se vysmíval ženskému MMA a schytal to od Shevchenko. Nejspíš si dají souboj v jiné disciplíně

Strickland se vysmíval ženskému MMA a schytal to od Shevchenko. Nejspíš si dají souboj v jiné disciplíně Otočka se nakonec Valentině v zápase s Alexou Grasso stala osudnou | zdroj: Profimedia

Kontroverzní americký zápasník a současný šampion UFC se s fanoušky podělil o názor na ženské MMA. Rázná reakce od bývalé šampionky na sebe nenechala dlouho čekat.

Bouřlivák Sean Strickland opět rozvířil vody internetových diskuzí. Tentokrát tím, že okomentoval příspěvek bývalé UFC zápasnice Paige VanZant. Ta již v roce 2020 opustila tuto organizaci, ale bojovým sportům se však věnovat nepřestala.  Pouze vyměnila boj v rukavicích za boj bez nich a od téhož roku má podepsanou smlouvu s Bare Knucle FC. 

Paige se však nevěnuje jenom bojovým sportům, ostatně poslední zápas měla v roce 2021. Stala se velmi úspěšnou na platformě OnlyFans a v rozhovoru pro Only Stans podcast prozradila, že jen za prvních 24 hodin si tam vydělala více než za celou svou zápasnickou kariéru dohromady.

Tento její komentář ale nezůstal bez odezvy. Chytil se ho právě Sean Strickland. Na sociální síti X zveřejnil následující zprávu:

„Tak se na to podíváme:

  1. Smlouvu (s UFC) jsi dostala, protože jsi sexy
  2. Ženské MMA je trapné
  3. Chlapi zaplatí víc za to, aby tě viděli nahou, než aby se koukali na to, jak zápasíš“

Své bývalé kolegyně a ženských bojovnic se ale okamžitě zastala Valentina Shevchenko – někdejší šampionka UFC v muší váze a jedna z nejlepších zápasnic všech dob. Pětatřicetiletá "Kyrgyzská střela" sedmkrát obhájila titul a nechala za sebou taková jména jako Liz Carmouche, Jessica Andrade nebo Joanna Jedrzejczyk. 

„Zajímavé odhalení. Spíš vypadáš jako uražené dítě, které dostalo za svou zápasnickou kariéru míň peněz než ženské zápasnice. Dobrý pokus, možná ti příště UFC díky tomu přihodí do peněženky nějaké drobné,“ nechala se slyšet Shevchenko také na sociální síti X. 

A jak už to tak bývá, její reakce spustila další a máme z toho nefalšovanou slovní přestřelku. "Vypadáš, jako by ses striking učila z youtube videa. Ženské MMA je k smíchu. Je to jako dívat se na děti, jak se perou. Je to zábava, ale všichni víme, že je to odpad. Máš práci jen proto, že víš, když si vzít podpatky a sundat oblečení."

"Vypadá to, že tě v gymu zbila holka a ty jsi teď uražený na všechny ženy na světě. Chudáčku. Trénuj víc, abys už s holkou neprohrál," kontrovala Valentina.

Do této rozmíšky se vložil také bývalý zápasník a člen síně slávy UFC Forrest Griffin: „Byl bych opatrný, i když tě nepřepere, může tě přestřílet.“

S tím Strickland samozřejmě nesouhlasí: "Nevím, jestli hůř střílí ženy nebo Rusové, štěstí pro mě, že jsi oboje."

Jinak se to mu to ale během tréninku rozleželo v hlavě a naštěstí zařadil zpátečku: "Právě jsem odjel 10 kol sparringu na život a na smrt. Bylo to skvělé, všichni démoni zmizeli a hlasy v mé hlavě ztichly a daly mi pokoj. Valentino, máš pravdu, máš skvělý highkick. Až budeš příště v Las Vegas, pojďme si zastřílet. Měj se fajn."

"Jsem ráda, že jsi uznal chybu," odepsala Shevchenko. "Samozřejmě, že tě ve střelbě porazím, o tom není pochyb. Porazila bych tě i v kleci, kdybych zhubnul do 56,7 kg."

Souboj v kleci je samozřejmě nereálný, ale duelu na střelnici bychom se dočkat mohli. Strickland dokonce navrhnul, aby mu za vítězství Valentina věnovala svou přezdívku "Bullet".

Kamarádi se z těchhle dvou ale asi nestanou. Není to totiž poprvé a nejspíě ani naposledy, kdy se Strickland nevybíravě obouvá do žen. V červnu letošního roku se na tiskové konferenci UFC nechal slyšet, že bychom se měli vrátit někdy do roku 1950, kdy ženy zůstávaly doma v kuchyni a muži chodil do práce a živili je. Právě Valentina je přitom důkaz, že je to nesmysl.

Zdroje:  Sean Strickland – Twitter , Valentina Shevchenko – Twitter

Nejnovější články