Shevchenko příští rok oslaví 30 let v bojových sportech. Dočkáme se vytoužené trilogie?

Shevchenko příští rok oslaví 30 let v bojových sportech. Dočkáme se vytoužené trilogie? zdroj: Profimedia

Královna muší váhy Valentina Shevchenko prozradila tipy na svojí další soupeřku.

UFC už sice v letošním roce zavřelo své brány, ale to samozřejmě neznamená, že se v zákulisí vůbec nic neděje. První turnaj sezóny 2023 odstartuje už 14. ledna a další budou následovat vzápětí. Matchmakeři tak už pilně pracují na zaplnění karet pro celé první čtvrtletí. A v tomto období by se v kleci měla objevit také šampionka muší váhy Valentina Shevchenko.

„Kyrgyzská střela“ letos odbojovala jediný zápas a šlo o velice těsnou záležitost. Proti Brazilce Taile Santos totiž Shevchenko nastoupila se zraněnou nohou, jež jí nakonec limitovala více než očekávala. I tak ale nakonec kyrgyzsko-peruánská fighterka po pětikolové bitvě urvala těsné vítězství na body a zajistila si tím už devátou výhru v řadě.

Tento zápas Valentině ukázal, že má stále své limity a rozhodně nechce usnout na vavřínech. V nedávném rozhovoru se Schmoem prozradila, že jí smíšená bojová umění stále ani trochu neomrzela a je stále maximálně namotivovaná.

„Jo, je to můj životní styl, který mi přináší radost,“ řekla Shevchenko. „Příští rok budu mít veliké výročí. Bude to už třicet let od toho, kdy jsem v pěti letech začala s bojovými uměními. Znamená to pro mě hodně a vím, že příští rok pro mě bude opravdu speciální. Všimla jsem si, že UFC bude také slavit třicítku. Proto spolu máme úzké spojení.“

 

Tuto myšlenku následně Shevchenko rozvedla. V příštím roce by velice pravděpodobně mělo dojít k dokončení dlouho očekáváné trilogie proti královně bantamové a pérové váhy Amandě Nunes, s níž má Valentina negativní skóre 0:2. Kdy přesně by k tomuto souboji mělo dojít však zatím není jisté. Nejprve si totiž Shevchenko musí do konce března splnit obhajobu v muší divizi. Na tento duel už má dokonce vybrané i favoritky. „Ve svém posledním zápase mě velice imponovala Alexa Grasso. A když to nebude ona, tak si myslím, že půjdu proti Manon Fiorot.“

O obou těchto kandidátkách se v kuloárech UFC hovoří už delší dobu a vypadá to, že by k titulovému souboji mohla mít blíže Francouzka Fiorot, jež naposledy přetlačila na body bývalou vyzyvatelku Katlyn Chookagian a v UFC si doposud nepřipsala jedinou porážku. 

Do karet by Fiorot mohlo hrát také postavení v žebříčku a fakt, že Grasso, která v říjnu odbojovala svůj první pětikolový zápas, prohlásila, že se na bitvu o šampionský pás ještě stoprocentně necítí. Alexa by si prý raději domluvila ještě jeden „obyčejný“ 25minutový duel, aby měla co největší praxi. Zároveň ale podotkla, že hlavní slovo budou nakonec mít stejně promotéři a ona jim nehodlá odporovat. Nechme se tedy překvapit, co si pro nás vedení organizace připraví.

Zdroje:  The Schmo , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články