Tak vstaň a udělej s tím něco! Zápasník v boji hecoval soupeře, ten ho vzápětí vyřídil ninja chvatem

Tak vstaň a udělej s tím něco! Zápasník v boji hecoval soupeře, ten ho vzápětí vyřídil ninja chvatem Joanderson Brito a jeho ninja choke | zdroj: Profimedia

Pobízet v zápase soupeře se nemusí vyplatit. Na posledním turnaji UFC se o tom přesvědčil Američan Jonathan Pearce.

Turnaj UFC Vegas 82 byl bez větších hvězd tak trochu do počtu a u nás by kvůli němu pravděpodobně ponocoval jen málokdo. Pár zajímavých zápasů ale samozřejmě k vidění bylo. Záři reflektorů na sebe na konci prelims části strhnul Brazilec Joanderson Brito

Ten se do UFC dostal předloni skrz Dana White's Contender Series. V premiérovém zápase sice zaváhal, ale od té doby ničí vše, co mu postaví do cesty. V postoji se prezentuje především tvrdými údery, umí ale uštknout i na zemi.

Tentokrát se v oktagonu potkal s dalším úspěšným absolventem DWCS – Američanem Jonathanem Pearcem, který v UFC rovněž prohrál pouze svůj premiérový fight a od té doby si vypracoval sérii 5 vítězství v řadě. Na Brazilce si v postoji zřejmě vůbec nevěřil, a tak se rovnou potopil pro takedown. Jenže Brito mu nasadil gilotinu a rázem byl na koni on. Úvodní pětiminutovka ale nakonec nabídla dost vyrovnaný souboj.

Druhé kolo začal Pearce opět takedownem, tentokrát se mu povedl, ale z vrchní pozice nic moc nedělal. Frustrovaný Brito sice nedokázal vstát, ale pokoušel se aspoň o údery. Některé bohužel dopadly do zátylku soupeře, což Američan okamžitě reklamoval u rozhodčího, ten ale nechal akci běžet. Brazilec reagoval pouze jakýmsi výsměchem, což Pearce dost vytočilo. "No tak pojď, kluku, udělej něco. Tak vstaň a udělej něco!" křičel na Brazilce. A ten ho poslechl, postavil se na nohy, chytil ojediněle vídaný ninja choke a během pár vteřin donutil svého soka odklepat.

"Je to potřetí, co si zasloužím bonus za výkon večera, dejte mi ho!" rozvášnil se pak Brito během pozápasového rozhovoru. Prémie 50 tisíc dolarů ho tentokrát neminula. Příště by rád změřil síly s Danem Igem, aktuální třináctkou v žebříčku pérové divize. Tohle přání by se mu možná mohlo také splnit.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články