Leonu Edwardsovi jeden titul nestačí a už pošilhává po šampionském pásu ve střední váze

Leonu Edwardsovi jeden titul nestačí a už pošilhává po šampionském pásu ve střední váze Leon Edwards si užívá vítězství nad Kamaruem Usmanem | zdroj: Profimedia

Angličan prohlásil, že má v plánu stát se prvním dvojnásobným šampionem ze Spojeného království. Vyzvat chce šampiona střední váhy.

Leona Edwardse sice čeká 16. prosince obhajoba titulu welterové divize UFC (77 kg), v níž bude čelit nebezpečnému Colbymu Covingtonovi, který v minulosti dokázal dost zatopit i Kamaru Usmanovi. Angličan už ale plánuje, co bude pak.

Dalo by se čekat, že pokud Leon uspěje, svou druhou šanci konečně dostane Belal Muhammad, se kterým se britský zápasník utkal již v minulosti. Bohužel pro oba tehdy zápas skončil nepříjemným dloubnutím do Belalova oka a my se tak výsledku nedočkali. Americký bojovník s palestinskými kořeny má ale nejspíše opět smůlu, Edwards totiž prohlásil, že by rád zaútočil na druhý titul ve vyšší váhové kategorii.

“Stoprocentně chci jít do střední váhy a vyzvat tam Stricklanda nebo Du Plessise. Oba dva by byli skvělými soupeři. Sám jsem velký chlap, takže si myslím, že by to mohlo být perfektní. Chci se stát prvním dvojnásobným šampionem ze Spojeného království. To je určitě jeden z mých cílů,” prohlásil Leon a ukázal tím kolegům ve welterové divizi imaginární prostředníček. To navíc završil dalším poměrně odvážným vyjádřením: “V mé divizi aktuálně není nikdo zajímavý, s kým bych mohl zápasit, takže pokud bych mohl bojovat o titul ve střední váze, bylo by to perfektní. Kdybych byl na kartě UFC 300, byla by to pro mě obrovská věc. Uvidíme.” 

K celé situaci se vyjádřil i Khamzat Chimaev, který taktéž čeká na vítěze lednového souboje o titul ve střední váze. Prohlásil, že Colby a Leon z něj strach mají strach, a tak se chystají utéct. "Borz" přitom aktuálně působí právě ve střední váze, takže by mu Edwards vlastně šel naproti.

Na to, jestli Dana White na Edwardsův ambiciózní plán kývne, si ještě budeme muset počkat. Zdá se to ale jako dost nepravděpodobná varianta. Angličan totiž nepatří mezi nejaktivnější bojovníky a dění ve welteru se od jeho nástupu na trůn výrazně zpomalilo. Bývalý šampion Kamaru Usman byl schopen svůj titul obhájit klidně třikrát v poměrně krátkých intervalech, Leon měl svou poslední obhajobu před devíti měsíci. Vše se ale bude samozřejmě odvíjet od toho, jak se popasuje s již zmíněným Covingtonem. Podceňovat by ho rozhodně neměl, protože "Chaos" má předpoklady k tomu, aby mu přinejmenším hodně zavařil.

Zdroje:  skysports.com

Nejnovější články