„Tichý zabiják“ zvládl reparát a brutálním KO si dokráčel pro milionový bonus za výkon večera

„Tichý zabiják“ zvládl reparát a brutálním KO si dokráčel pro milionový bonus za výkon večera David Onama - Gabriel Benitez | zdroj: Profimedia

David Onama nedal Gabrielu Benitezovi téměř žádnou šanci a necelou minutu před koncem prvního kola ho nekompromisně sestřelil k zemi.

Ugandský univerzál David „Silent Assassin" Onama vstupoval v loňském roce do UFC se skvělou pověstí. Ve své profesionální kariéře totiž do té doby zvítězil ve všech osmi zápasech a pokaždé se tak stalo před časovým limitem. I přes tyto skvělé statistiky mu ale premiéra v nejslavnější MMA organizaci na světě vůbec nevyšla, protože po poměrně vyrovnané tříkolové bitvě s Masonem Jonesem musel zkousnout první porážku.

Dnes v noci dostal Onama na turnaji UFC Vegas 48 druhý pokus. S Mexičanem Gabrielem Benitezem se měl původně utkat v rámci pérové divize, ale Hispánec nenavážil (čímž přišel o 30 % odměny) a duel se tak uskutečnil v tzv. domluvené váze. Ani vyšší protivníkova hmotnost však Uganďana nezastavila od parádního představení.

Od začátku zápasu bylo zcela evidentní, že jdou oba borci po ukončení a byli jsme tak svědky několika divokých přestřelek. Z těch zprvu lépe vycházel Benitez, kterému se několikrát podařilo skvěle zasáhnout soupeřovo tělo, ale otěže postupně začal přebírat Onama, což vygradovalo minutu před koncem prvního kola.

V tu chvíli totiž svojí agresivitou zatlačil Beniteze až k pletivu, kde ho nejdříve zasáhl tvrdým levým hákem a posléze ho zasypal pořádnou sprškou úderů. A jedním z nich se trefil přímo do brady, takže se Benitez naprosto bezvládně sesunul k zemi a dobré dvě minuty vůbec nevěděl o realitě. Velice drsné KO, za které si Onama zcela po právu odnesl také bonus padesáti tisíc dolarů (zhruba milion korun) za výkon večera.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články