Tuivasův pád pokračuje, Polák Tybura mu k narozeninám nadělil submisi v prvním kole

Tuivasův pád pokračuje, Polák Tybura mu k narozeninám nadělil submisi v prvním kole Tai Tuivasa vs. Marcin Tybura | zdroj: Profimedia

Hlavní zápas turnaje UFC Vegas 88 obstaral souboj v těžké váze, podle předpokladů neměl dlouhého trvání.

Když nastupoval Marcin Tybura loni v červenci do zápasu s Tomem Aspinallem, moc dobře věděl, že kritický pro něj bude začátek prvního kola. Osudu však zabránit nedokázal, Angličan se radoval už po minutě a 13 vteřinách. Nyní polského těžkotonážníka čekala podobná hrozba v podobě Taie Tuivasy, který když se dobře trefí, bývá to pro soupeře konečná.

Tyburu mohlo uklidňovat a znervózňovat zároveň, že "Bam Bamovy" pěsti v posledních třech případech cíl nenašly a pokaždé prohrál před limitem. Taková série porážek pro bojovníka v UFC nevěstí nic dobrého, i když zrovna Tuivasa díky své popularitě asi patří k těm, nad nimiž vedení i přes špatné výsledky přimhouří oko.

Zápas začal trochu překvapivě aktivněji ze strany Tybury, když se ale borci zaklesli do klinče, Tuivasa se vytasil s dobrými lokty. Jeden z nich rozsekl Polákovi čelo a Australan vycítil šanci, takže pokračoval v útocích. Marcin ho pak ale kombinací zatlačil na pletivo a potopil se pro takedown. Tai se nedal zadarmo, nakonec ale putoval na zem, kde se mu Tybura po chvíli dostal do zad.

Tuivasa ukazoval tvrdost, když při snaze dostat se zpět na nohy na chvíli zcela rezignoval na kryt. Poláka ale setřást nedokázal a ten nakonec chytil škrcení rear-naked choke. Tai se ani nesnažil mu ruku strhnout, možná doufal, že přečká do konce kola, ale vzhledem k tomu, že zbývala více než minuta, bylo ta hodně naivní taktika. Nakonec sice neodklepal, ale rozhodčí Herb Dean zápas přesto ukončil. Vzhledem k tomu, že ze strany Australana nenásledoval žádný protest, s tím asi neměl sebemenší problém.

"Škrtil jsem ho dost dlouho, slyšel jsem, že má problémy, ale stejně se nevzdával. A já jsem si říkal – sakra, z čeho ho vyrobili?" popsal finální sekvenci Tybura. Po důležité výhře nikoho dalšího nevyzval, chtěl prý jen ukázat, že pořád patří do nejlepší desítky těžké váhy, což se mu povedlo. Zároveň tím nadělil Tuivasovi k 31. narozeninám ten nejhorší možný dárek v podobě 4. porážky v řadě.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články