Tybura ustál zběsilý útok Harrise a obrátil zápas tvrdými údery na zemi

Tybura ustál zběsilý útok Harrise a obrátil zápas tvrdými údery na zemi Marcin Tybura ukončuje Walta Harrise tvrdými údery ze zad. | zdroj: Getty Images

Marcin Tybura dokázal po velkých problémech otočit zápas a ukončil Walta Harrise v prvním kole, čímž si vysloužil bonus za výkon večera.

Druhý hlavní zápas večera se odehrál mezi polským tvrďákem Marcinem Tyburou a americkým borcem Waltem Harrisem. Harris byl jako devítka těžké váhy pasován do role favorita proti jedenáctému Tyburovi a začátek zápasu pro něj skutečně vypadal velice nadějně.

Po počátečním oťukávání totiž Harris do Tybury naprosto vlétl a dostal polského bojovníka do pořádných problémů. Tvrdými háky jej zatlačil na klec, kde do něj bušil, co se do něj vešlo. Tybura byl očividně otřesený a Harris cítil možné ukončení, což ho hnalo k dalším tvrdým ranám, kterými Tyburu trefoval.

Jenže Tybura má granitovou bradu a sejmout ho k zemi se Harrisovi ani přes veškerou snahu nepodařilo. Naopak se svým zběsilým útokem dost unavil a Tybura tak začínal mít pomalu navrch.

V jednu chvíli se Tyburovi podařilo zachytit Harrisovu nohu po jeho roundkicku a podkopnul jej na zem. Tam jej zalehnul v side-control, ale Harris se pomocí underhooku dokázal dostat na kolena do „želvy“. To mu však nebylo moc platné, protože Tybura jej z horní pozice skvěle kontroloval a k tomu mu rozdával rány. Nakonec se mu podařilo vlézt mu na záda, odkud jej rozplácl na zem a dával mu pořádné granáty na hlavu. Harris se z této pozice nedokázal dostat a Tyburova „polská síla“ v úderech přiměla rozhodčího zápas ukončit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílel uživatel @the_casual_mma_podcast

Marcinovi Tyburovi se tak skvěle podařilo otočit zápas a připsal si již páté vítězství v řadě. To mu zcela nepochybně zajistilo místo v top desítce těžkých vah a navíc si vysloužil bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Naopak Walt Harris prohrál svůj třetí zápas v řadě a to velice podobně, jako se mu to stalo před rokem s Alistairem Overeemem. Harris má totiž skvělé začátky, kdy tvrdými údery dostává soupeře do velkých problémů, ale pokud je nedokáže ukončit, většinou ztratí energii a dá prostor svým soupeřům k převzetí otěží a následnému vítězství. Více než na čemkoliv jiném by tak měl pravděpodobně pracovat na lepší strategii do zápasu.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články