Box jsem si nevybral, to on si vybral mě, tvrdí youtuber, který v ringu vydělává miliony. MMA je podle něj mnohem těžší

Box jsem si nevybral, to on si vybral mě, tvrdí youtuber, který v ringu vydělává miliony. MMA je podle něj mnohem těžší Na straně Logana Paula bude výšková a váhová převaha, zkušenostmi se však Mayweatherovi nemůže rovnat. | zdroj: Profimedia

Slavný youtuber poměří síly s jedním z nejlepších boxerů světa. Ať už vyhraje či prohraje, vydělá miliony. Přesto pokukuje po výzvě v kleci.

Bratři Paulové jsou aktuálně na poli bojových sportů jedněmi z nejkontroverznějších postav. Slavní youtubeři totiž v ringu nalezli doslova zlatou žílu. To se sice příliš nezamlouvá spoustě fanoušků a bojovníků, nicméně jejich boxerské zápasy přitahují pozornost široké veřejnosti a generují milionové zisky, takže jen tak neskončí. 

Naposledy boxoval mladší Jake, který v dubnu až podezřele rychle vyřídil bývalého MMA šampiona několika organizací Bena Askrena. Celkově tak vylepšil svou bilanci na 3-0 a příště se v ringu potká s bývalým šmapionem UFC Tyronem Woodleym.

Už zítra nad ránem našeho času ho bude chtít napodobit starší bratr Logan, který má naplánovaný duel s jedním z nejlepších boxerů všech dob –⁠ Floydem Mayweatherem. Byť bude mít o 18 let mladší Paul k dobru několik centimetrů a také okolo 20 kilogramů, všeobecně se očekává, že by to pro neporaženého boxera neměl být žádný problém. On sám vtipkuje, že je to v podstatě legalizovaná bankovní loupež, jinými slovy vydělá miliony dolarů takřka bez práce.

Logan Paul je v podstatě amatér, který nemá co ztratit. Na kontě má pouhý jeden boxerský zápas proti dalšímu youtuberovi. Prohrál na body. Šance, že nyní sestřelí elitního boxera, se blíží nule. Přesto budou jejich souboj sledovat miliony lidí. Proč se Paul vlastně rozhodl vstoupit do ringu? Na to odpověděl v rozhovoru pro Showtime. "Box jsem si nevybral, to on si vybral mě," nabídl vysvětlení jako vystřižené z nějaké kýčovité autobiografické knížky. "Vážně, byl jsem vyzván, abych boxoval. Tu výzvu jsem přijal a cítil se v tom sportu skvěle."

V boxerském ringu ale jeho cesta bojovníka zřejmě neskončí. "Popravdě, box je pro tělo trochu lehčí než MMA, to je zatraceně těžké," nabídl svůj pohled na další bojovou disciplínu. Mnohým fanouškům to možná nebude po chuti, ale Logana nejspíš v budoucnu uvidíme také v oktagonu. "Vlastně si myslím, že bych byl v MMA lepší, protože jsem se věnoval zápasu. Říkám ale, že je to těžký sport, těžší než box. MMA bojovníci jsou opravdoví, komplexní. Měl jsem nějaké problémy s oběma koleny a je to zátěž pro tělo, ale než umřu nemůžu si nezkusit aspoň jeden MMA zápas. Pokud vyhraju, tak půjdu asi do dalšího."

Je jasné, že většina fanoušků MMA by se asi raději bez Paulovy exkurze do "našeho" sportu obešla. Stejně tak je ale jisté, že by jeho zápas opět přitáhl spoustu pozornosti a peněz. Nyní je však před ním výzva v podobě "neporazitelného" Mayweathera. "Dám do toho srdce," hlásí youtuber. Jestli to bude stačit, se dozvíme již v neděli okolo páté hodiny ranní. 

Zdroje:  ESPN , Showtime , mmafighting.com

Nejnovější články