Boxerský duel mezi youtuberem a bývalým MMA šampionem měl hodně rychlý a nečekaný konec

Boxerský duel mezi youtuberem a bývalým MMA šampionem měl hodně rychlý a nečekaný konec zdroj: Profimedia

Bizarní boxerský souboj zná svého vítěze. Fanoušci bojových sportů zaplakali.

Kromě UFC byla v neděli ráno na programu ještě tak trochu zvláštní boxerská akce Triller Fightclub, jíž vévodil duel youtubera Jakea Paula a ex-šampiona několika prestižních MMA organizací Bena Askrena. Háček byl v tom, že "Funky Ben" nikdy v boji na nohách moc nevynikal, a tak si nikdo nemohl být jistý, jaký výkon předvede a zda neudělá MMA komunitě ostudu.

Celá akce byla koncipována jako jedna velká show. A kromě boxu byly k vidění též hudební vystoupení v čele s Justinem Bieberem. Třešničkou na dortu byli "odborní" komentátoři. Rappera Snoop Doga doplnili kromě boxerských komentátorů také internetové hvězdičky, které pravděpodobně měly zaujmout širší laickou veřejnost, která byla cílovou skupinou této akce.

Na programu byly celkem 4 zápasy. Milionář Joe Fournier knockoutoval hudebníka Reykona. Bývalý UFC šampion Frank Mir nestačil ve svém boxerském debutu na Cunninghama. Boxer Regis Prograis vyhrál trochu kontroverzně, když svého soupeře trefil do těla a ten se poroučel k zemi, kde se okamžitě chytil za suspenzor a posléze byl dokonce odnesen na nosítkách. Opakované záběry však ukázali, že úder rozhodně nedopadl do zakázaných míst.

Samotný nástup do hlavního zápasu večera byl samostatnou kapitolou. Zatímco Askren došel do ringu jako by se vydal do nejbližší samoobsluhy, Paul si dal na epickém příchodu záležet a dokonce ho doprovázel "robot". Koneckonců, podívejte se sami na níže přiloženém videu.

Askren před zápasem prohlašoval, že na amatéra, jakým Jake Paul podle něj je, nepotřebuje trénovat déle než tři měsíce. Samozřejmě jsme nečekali, že by se z něj za tu dobu stal prvotřídní boxer, ale nutno uznat, že Paul působil od prvních vteřin lépe a sebevědoměji.

Po necelých dvou minutách přišla od Paula jednoduchá kombinace přední zadní a Askren šel k zemi. Ačkoliv se dokázal postavit a nevypadal nijak otřesený, rozhodčí ho nenechal pokračovat. Velmi zvláštní rozhodnutí, které samozřejmě vzbuzuje pochybnosti, že byl výsledek předem domluvený. O to víc, když si pamatujeme, jakou sadu dostal Ben například v souboji s Lawlerem a nakonec vyhrál.

Jake Paul vylepšil svou boxerskou bilanci na 3-0, přičemž všechny své soupeře knockoutoval před limitem. Znamená to tedy, že můžeme očekávat další podobné šílenosti. Youtuber se netají tím, že by rád poměřil síly například s Natem Diazem a Conorem McGregorem, který by se snadnému výdělku určitě nebránil. Zároveň teď bude na Paulovu hlavu mezi MMA bojovníky vypsaná odměna, takže o zájemce určitě nebude nouze.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články