Ben Askren reaguje na potupnou porážku s youtuberem

Ben Askren reaguje na potupnou porážku s youtuberem Askren nastupoval do souboje s youtuberem plný sebevědomí a nepociťoval prý žádnou nervozitu. | zdroj: Profimedia

Kdysi úspěšný MMA bojovník musel spolknout hořkou prohru, jeho život to ale prý nezmění. Zároveň potvrdil, že už bojovat nikdy nebude.

Ben Askren byl coby neporažený šampion organizací Bellator a ONE Championship dlouhá léta považován za nejlepšího bojovníka mimo UFC. Když ho nejprestižnější MMA organizace na sklonku kariéry konečně angažovala, vůbec se mu nedařilo. Na Robbieho Lawlera sice ještě stačil, byť zákrok rozhodčího byl dost kontroverzní, ale Masvidal mu posléze naskočeným kolenem ukázal, že UFC je jiná liga. Po další prohře pak "Funky Ben" pověsil rukavice na hřebík.

Když ale velkohubý youtuber Jake Paul sháněl soupeře pro svou boxerskou eskapádu, Askren s vidinou snadno vydělaných peněz štědrou finanční nabídku s radostí přijal. MMA fanoušci a bojovníci po celém světě doufali, že internetovou hvězdičku vrátí do reality a ukáže rozdíl mezi profesionálním sportovcem a pozérem. Želbohu se tak nestalo a Ben šel po tvrdém úderu k zemi hned v prvním kole. Ačkoliv se dokázal postavit a chtěl pokračovat v boji, rozhodčí ho nekompromisně odmával.

Rozhodnutí samozřejmě budí velké kontroverze. Ben se sice při cestě do šaten usmíval, avšak během interview bylo v jeho tváři vidět, že ho potupná prohra hodně mrzí. Před zápasem prý ale nebyl na rozdíl od MMA nijak nervózní. "V MMA jsem se hnal za titulem, ale dneska to byl boxerský sranda zápas. Pokud by to dopadlo dobře, tak super, ale pokud by to dopadlo na houby, tak můj život bude pořád stejný," přiblížil své předzápasové psychické rozpoložení.

Pocity po zápase shrnul stručně: "Nepovedlo se to, myslel jsem si, že si povedu lépe. Jo, nebyla to sranda." Dokonce přiznal, že si asi zaslouží, aby si z něj teď lidi dělali srandu. "Knockoutoval mě Jake Paul, to je velká ostuda."

Soupeř si prý ale jeho respekt nezískal. "Chtěl jsem ho vidět bojovat, ale bohužel se to nepovedlo, trefil mě moc brzo. Zklamal jsem. Ale jak jsem říkal, respekt přijde poté, co poznáte, z jakého těsta jsou. Doufal jsem, že to dnes uvidíte a zklamal jsem hodně lidí, protože to neviděli."

Askren zároveň navrhl dalšího možného soupeře z MMA světa. "Rád bych viděl Tyrona Woodleyho, jak mu nakope zadek. Tyron chtěl sice bojovat s Oscarem de la Hoyou, ale já bych ho strašně rád viděl s Jakem Paulem. Je totiž mnohem lepší boxer než já." Benův týmový parťák je bývalým šampionem UFC, v posledních zápasech se mu ale vůbec nedaří a vypadá to na brzký konec, boxerský "money-fight" by tedy pro něj mohl být zajímavým ukončením aktivní kariéry. Stejně jako pro Askrena, který si za souboj s youtuberem přišel údajně nejméně na půl milionu dolarů.

Zdroje:  tisková konference

Nejnovější články