Tvrdá bitva v UFC. Cannonier do Vettoriho vysypal rekordní počet úderů, ten ale odmítal padnout

Tvrdá bitva v UFC. Cannonier do Vettoriho vysypal rekordní počet úderů, ten ale odmítal padnout Marvin Vettori vs. Jared Cannonier | zdroj: Profimedia

Většina jiných by šla dávno k zemi, Ital Marvin Vettori ale znovu ukázal, že má hlavu z titanu. Od Cannoniera schytal 249 signifikantních úderů, přesto se rval až do konce.

Turnaji UFC tentokrát vévodil zápas dvou vysoko postavených bojovníků střední váhy a podle toho to taky vypadalo. Američan Jared Cannonier a Ital Marvin Vettori spolu válčili plných pět kol, během nichž KO viselo ve vzduchu po celou dobu.

Cannonier zkusil leváka Vettoriho překvapit tím, že nastoupí také jako southpaw. To se mu ale málem stalo osudným, Ital ho totiž několikrát zasáhl tvrdě zadní levačkou a k vítězství před limitem neměl daleko. Jakmile se ale Američan vrátil do svého klasického střehu, prakticky okamžitě srovnal krok. Ve druhém kole už pak tahal za delší konec provazu a u všech tří bodových sudí vyhrál 10:8 na body.

Vettori dostával šílený výprask, ale prostě odmítal padnout. Je až neuvěřitelné, kolik toho ustál, celkově v průběhu pětadvaceti minut sežral 249 signifikantních úderů, což je nový rekord střední váhy UFC (ten předchozí byl 186). Cannonier si navíc připsal čtvrté vítězství z posledních pěti zápasů a posledním, kdo na něj vyzrál byl loni šampion Adesanya. Právě nepovedený souboj s ním, kde byl dost pasivní, ho prý zapracovat na větší aktivitě a udělal z něj lepšího bojovníka. Není tedy divu, že vyhlíží druhý pokus a klidně by plnil roli náhradníka pro další titulový zápas, v němž se Israel pobije s vítězem duelu Whittaker – Du Plessis.

Po zápase dal Jared v rozhovorech také najevo, že teď nehodlá vzít žádný zápas, který by ho nedovedl k titulu, a je připraven klidně vyčkávat. "Můj poslední zápas byl před šesti měsíci a sami jste viděli, jaký pokrok jsem za tu dobu udělal, takže klidně budu bojovat až za půl roku. Není to totiž tak, že bych pauzíroval, ale makám na sobě a zlepšuju se," poznamenal. Nutno uznat, že ve 39 letech, kdy už spousta bojovníků končí kariéru, vypadal lépe než kdy předtím a jeho akcie u UFC po parádním výkonu řádně stouply na ceně. 

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články