Cannonier v prvním kole utekl hrobníkovi z lopaty, pak Brunsona umlátil loktama na zemi

Cannonier v prvním kole utekl hrobníkovi z lopaty, pak Brunsona umlátil loktama na zemi zdroj: Getty Images

Nechybělo moc a Jared Cannonier mohl smutnit z porážky. Zachránil jej však konec kola a potom americký bojovník zápas obrátil.

V zápase mezi dvěma veterány UFC Derekem Brunsonem a Jaredem "The Killa Gorilla" Cannonierem nebylo o drama nouze. V sázce bylo hodně, protože tento souboj mezi čtvrtým a třetím mužem střední divize měl ukázat, kdo se pravděpodobně stane příštím vyzyvatelem šampiona.

Cannonier šel do zápasu jako favorit, ale první kolo patřilo jeho soupeři. Brunson se nezalekl Cannonierova strikingu a neváhal mu rány vracet, navíc mu začal komplikovat život svým wrestlingem. Svými takedowny totiž dostával Cannoniera na zem a i když se mu jej tam nedařilo udržet velice dlouho, bylo jasné, že má v zápase navrch.

Na konci prvního kola navíc nebyl Brunson daleko od vítězství. Strhl totiž Cannoniera na zem, kde mu vzal záda a zamkl jej do škrcení (RNC). Jenomže do konce kola zbývalo už jen 10 sekund a během té doby se Brunsonovi nepodařilo donutit svého soupeře odplácat.

Ve druhém kole se ale role otočily. Brunson dal do prvního kola pravděpodobně příliš mnoho sil a došla mu fyzička. Navíc jej Cannonier trefil několika dobrými údery, které americkým wrestlerem očividně otřásly. Jeho pokusy o takedown přestávaly být nebezpečné a Cannonier je začal bez problémů bránit.

Ke konci druhého kola pak rozdal „Killa Gorilla“ svému unavenému soupeři dobrou kombinaci, kterou zakončil ostrým backfistem. To Brunsonem očividně otřáslo, a tak se chtěl před dalšími údery schovat v klinči. Jenže Cannonier jej strhl na zem, kde mu začal sázet tvrdé lokty do hlavy a Brunson se začínal odebírat do bezvědomí. To rozhodčímu stačilo na to, aby zápas ukončil a Jared Cannonier tak slavil vítězství technickým knockoutem.

„Nebyl to jen loket, byl to ten hezký malý backhand, který jím otřásl," popsal svou cestu k vítězství Jared Cannonier. "Říkám lidem, že pokud mě nebudou respektovat, dostanou backhand. Půjdeš proti mému obličeji, tak já tě praštím do tvého a to je přesně co jsem udělal. Udělal jsem z blonďatého Brunsona zkrvaveného Brunsona." okomentoval vítězství Cannonier, který narážel na obarvenou hlavu svého soupeře.

Jared tak obhájil třetí pozici v žebříčku UFC a hned v pozápasovém rozhovoru si vykřičel šanci na titulový zápas:

„Hej Dano, koukni se na mě! Příště chci dostat titulovou šanci!“ zakřičel Jared na svého šéfa Danu Whitea z klece. „Dostanu tu šanci. Já, nikdo jiný než já!“  

Jeho výkon společně s hlasitým požadavkem na titulovou šanci nakonec přece jen přinesl ovoce. Cannonier dostal bonus 50 tisíc dolarů za výkon večera a Dana White se na pozápasové tiskové konferenci vyjádřil, že s ním jako příštím vyzyvatelem nemá žádný problém. Také šampion Israel Adesanya prohlásil, že by si dal rád pro změnu také nějaké „čerstvé maso“ a přivítal tak Cannoniera jako svého vyzyvatele do dalšího zápasu.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články