Tvrdá pomsta šéfovi UFC! Novinář Ariel Helwani se do něj pustil kvůli roztržce s manželkou. Kde jsou kořeny jejich nenávisti?

Tvrdá pomsta šéfovi UFC! Novinář Ariel Helwani se do něj pustil kvůli roztržce s manželkou. Kde jsou kořeny jejich nenávisti? Novinář Ariel Helwani a šéf UFC Dana White | zdroj: Profimedia

Novinář Ariel Helwani natočil video, ve kterém oplatil promotéru UFC Danu Whiteovi roky staré výroky o jeho rodině. Jejich vzájemná nevraživost sahá daleko do minulosti.

Rivalita Dany Whitea a Ariela Helwaniho má dlouhou historii. Na jedné straně promotér největší světové MMA organizace a jedna z nejznámějších tváří v celém světě bojových umění. Na straně druhé věhlasný novinář, který je hvězdou v mediálním prostoru a má značný dosah po celém světě. 

Mohli být partnery, dnes jsou z nich nepřátelé

Přestože můžeme definovat jejich vztah jako nepřátelský, mohli být partnery a vytěžit ze své spolupráce značné výhody pro obě strany. Novinář by mohl pomoci vedení UFC s propagací nadcházejících turnajů či prosadit ty bojovníky, kteří potřebují zviditelnit. Naopak White by mohl přispět tím, že by Helwanimu poskytl exkluzivní rozhovory a přístup do zákulisí UFC. To vše by mohlo následně zvýšit prodeje PPV přenosů a na druhé straně také sledovanost Helwaniho pořadů. 

Proč tedy mezi těmito dvěma muži existuje rivalita, která je hluboká, osobní a často vře? Když Helwani přišel v roce 2006 na scénu, rychle si udělal jméno tím, že měl ve své show velká jména. White to přirozeně viděl a navázal s novinářem pracovní vztah. Helwani získal nejlepší přístup k bojovníkům v zákulisí a byl vůbec prvním člověkem, který kladl bojovníkům otázky, když vycházeli ze zápasů, a následně pokračoval v rozhovorech s velkými osobnostmi ve svém podcastu. 

V roce 2011 se Helwani upsal televizní společností FOX Sports a nutno dodat, že tady se vztah s UFC začal hroutit. V březnu 2016 FOX vyhodili Helwaniho poté, co příležitostně pomlouval UFC, vyjádřil kontroverzní názory na platy bojovníků a vedl rozhovory s bojovníky UFC, kteří diskutovali o odchodu z organizace. Fox a UFC měli podepsanou dohodu o spolupráci, což vyústilo v odchod věhlasného novináře. 

UFC 199 byl večerem, kdy vztah Whitea a Helwaniho dostal vážné trhliny

UFC 199 v roce 2016 pak jejich nenávistný vztah vyvrcholil, když Helwani, který se účastnil turnaje jako zástupce médií, tweetoval během večera o návratu jedné z megahvězd Brocka Lesnara na nadcházející turnaj UFC 200. Problém byl ale v tom, že informace měla být tajemstvím. Navíc odhalil informace o plánované odvetě McGregora a Natea Diaze, což bylo poslední kapkou pro zuřícího Whitea. 

Helwani byl ještě toho večera z akce vyveden ochrankou a byl mu zakázán vstup na jakékoli další akce UFC, dokud bude White prezidentem organizace. Od té doby charismatický promotér využil několika příležitostí v mediálním prostoru, aby se v rozhovorech o Helwaniho otřel a dokonce uvedl, že děti kanadsko-amerického žurnalisty se jednou budou za svého otce stydět. 

Helwani samozřejmě pokračuje ve své vášni. Prostřednictvím svého pořadu The MMA Hour pod záštitou světoznámého serveru MMA Fighting stále dělá rozhovory s velkými jmény ze světa bojových umění a pravidelně vyhrává cenu pro nejlepšího novináře roku na World MMA Awards. 

Sladká Helwaniho pomsta

Nyní přišel moment, kdy Helwani svému rivalovi sečetl všechny účty. V posledních dnech rezonuje médii incident ze silvestrovské noci Dany Whitea, kterou strávil v Mexiku se svou ženou. Na sociálních sítích se stalo virálním video hádky notně alkoholem posilněného páru, přičemž manželka Anne uštědřila svému muži facku. Ten ji okamžitě vrátil, než od sebe byli odděleni. Oba se k nešťastné události vyjádřili s politováním, nicméně incident spustil vlnu nenávisti na adresu promotéra UFC. 

Svou polévku si logicky ohřál i Helwani, který přišel se sladkou pomstou. Prostřednictvím svého podcastu se k incidentu vyjádřil a rozhodně si nebral servítky. “Důvod, proč tohle točím, je pro mě hodně osobní. Vše se dostalo někam, kam jsem vůbec nečekal, že se někdy dostaneme. Poslední dny jsem hodně přemýšlel, kam až chci já sám zajít. Tohle ale není o mně, ale o sportu a o osobě, která ho vede a reprezentuje. Nebudu tedy zacházet do určitých míst, ale řeknu alespoň následující,“ uvedl novinář důvod svého natáčení. 

„Ze všech těch lží, které o mně Dana White řekl, ze všech těch útoků a nesmyslů, krutých nadávek a nechutností za to, že sdílím novinky a nelíbám mu p**el, mi zůstala v hlavě jedna jediná věc. Ta mě tehdy zasáhla přímo do srdce,“ hovořil o výše popisovaných událostech na UFC 199. „Nemusíme se mít rádi, ale existují zkrátka hranice, které by se neměly překračovat. Té noci hovořil o tom, že moje děti tohle všechno jednoho dne uvidí a budou se za mě stydět. Jak jsem brečel ve svém podcastu a nechal se tím vším unést. Nedokázal jsem uvěřit, že zajde až tak daleko a zatáhne do toho všeho moji rodinu.

„Tehdy jsem se sám sebe ptal, co na to moje děti tedy řeknou. Teď už vím, že to vidí tak, že jsem se postavil na stranu pravdy a nenechal se zastrašit. Tehdy mi to ale utkvělo v hlavě a nesu si to s sebou dodnes. O rodinách a dětech se zkrátka nemluví. Dnes bych chtěl tedy položit stejnou otázku jako on v roce 2016. Co dnes řeknou tvoje děti o tobě? Co řeknou tvoje děti o tvém odkazu? Co řeknou o tom, jak se chováš k bojovníkům a lidem okolo? Co tvoje děti řeknou o tom videu? Co o tobě děti řeknou? Nad tím se ku**a zamysli,” završil svou odplatu. 

Zdroje:  The MMA Hour , MMA Sucka

Nejnovější články