Týmoví kolegové Viktora Pešty byli z gymu vyvedeni policií

Týmoví kolegové Viktora Pešty byli z gymu vyvedeni policií zdroj: Profimedia

Trénovat během současné situace není nic lehkého, na vlastní kůži se o tom přesvědčili bojovníci z floridského gymu Hard Knocks 365, kteří byli z tělocvičny vykázáni policií.

Vinou koronaviru mnozí bojovníci přišli o své zápasy, pandemie trénink komplikuje ale i těm, které jejich boje teprve čekají. Například týmový kolega Viktora Pešty z gymu Hard Knocks 365 Jared Gordon by se rád připravil na svůj nadcházející souboj s Mattem Saylesem, který je naplánován na 16.května. Avšak podobně jako u nás jsou v rámci preventivních opatření zavírány sportovní zařízení i v některých amerických státech. Ti, kteří vyhlášku neuposlechnou, mohou být dokonce zadrženi.

"Ukázal jsem se ráno v gymu, abych odjel trénink na lapách a pak přišli tři policisté," popsal incident sám Gordon. "Říkali, že je to krizový stav, takže nám hrozí zatčení. Byli ale milí. Donutili nás odejít z budovy, kterou sdílí také tréninkové centrum NFL (americký fotbal) a chlap od nich jim říká, že nezavřou, dokud sama NFL neřekne, že zavírá. Policisté mu řekli, že ne, že musí odejít hned, takže šli taky."

Kromě Gordona byli přítomní také šampioni ONE Championship Aung La N Sang a Martin Nguyen, UFC bojovník Michael Johnson a trenér Henry Hooft. Trénink prý nakonec dokončili venku v parku. "Dělali jsme, co jsme mohli, ale není to samozřejmě stejné jako být v tělocvičně, však víte." Současný stav je pro Gordona o to těžší, že se rozhodl pro přestup do nižší pérové váhy, takže potřebuje dodržovat přísnou dietu i tréninkový režim, což mu současná situaci velmi komplikuje. 

"Mám pocit, že to bude jen horší. New York, Kalifornie, celé státy jsou v karanténě. Mám tam v květnu zápasit a vím, že můj soupeř žije v Kalifornii, takže jak má trénovat? Nemůžete očekávat, že lidi budou týdny zavření doma a pak budou zápasit, to zkrátka není fér."

 "Hodně lidí kritizuje UFC, že by neměli ohrožovat lidi. Ale my potřebujeme dostat zaplaceno. Musíme bojovat, abychom se uživili," zastává se Gordon svého chlebodárce. "Opravdu doufám, že budu 16.května bojovat, takže dělám vše pro to, abych zápasil. Tleskám Danu Whiteovi a UFC za to, že dělají co můžou, aby ty zápasy byly. Ale nakonec nás vláda stejně může zastavit."

V souvislosti s MMA a současnou situací se nejčastěji skloňuje "prokletý" zápas Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson. Oba bojovnící se sice stále připravují, ale není jasné, kde a zda vůbec souboj proběhne. Internet zatím zaplavují různé nápady, jak by šel zápas realizovat. Jeden z nejbizarnějších sdílel na svém Instagramu sám šéf UFC Dana White, který se odmítá smířit s tím, že by se jeden z nejočekávanějších zápasů MMA historie měl i napopáté zrušit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Dana White (@danawhite),Bře 18, 2020 v 1:31 PDT

 

 

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články