Oktagon 16 se ruší kvůli koronaviru!

Oktagon 16 se ruší kvůli koronaviru! Oktagon 16 se ruší a přesouvá na neurčito | zdroj: Profimedia

Smutná zpráva pro všechny fanoušky, kteří se těšili na sobotní galavečer v Ostravě, stejně jako pro zápasníky, kteří se na turnaj připravovali.

To o čem se dlouho mluvilo je nakonec přece jen tady. V důsledku prevence epidemie koronaviru se vláda ČR dnes ráno rozhodla s účinností ode dneška od 18 hodin zakázat mimo jiné divadelní, hudební, filmová představení a sportovní, náboženské akce a umělecká představení, která přesahují účast 100 osob.

To se bohužel týká také akce Oktagon 16, která se měla uskutečnit v sobotu 14. března v Ostravě a zajímavé souboje tak budou přesunuty na neurčito:

Jde o čerstvou informaci, kterou budeme nyní řešit. Nařízením se musíme řídit, tím je turnaj do odvolání přesunut, ne zrušen, galavečer přesuneme na jiný termín," řekl pro Sport.cz promotér a majitel Ondřej Novotný.

Na Oktagonu 16 mělo do Ostravar Arény dorazit přes 11 tisíc fanoušků a v hlavním zápase se měl utkat šampion welterové váhy David KozmaMaté Kertészem. Turnaj to byl dost nabitý a také další zápasy jako např. Milan Ďatelinka s Grzegorzem Siwym, Sandra Mašková Lucií Szabovou či Gábor Boráros Niklasem Stolzem, slibovaly skvělou podívanou.

Bohužel si na tyto zápasy budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Jisté je, že pro zápasníky je to nepříjemná komplikace, protože se na turnaj připravovali několik měsíců a týdnu, shazovali váhu a spoléhali na výplaty. Stejně tak nařízení vlády udělalo pravděpodobně několik vrásek na čele pořadatelům, kteří teď budou muset hledat náhradní termín.

Zdroje:  Sport.cz

Nejnovější články