Tyron Woodley se připravuje na Colby Covingtona. "Když to bude nutné, praštím ho mezi nohy," žertuje bývalý šampion

Tyron Woodley se připravuje na Colby Covingtona. "Když to bude nutné, praštím ho mezi nohy," žertuje bývalý šampion Tyron Woodley, UFC 235 | zdroj: Profimedia

Tyron Woodley potřebuje nutně zvítězit a zároveň vyřešit dlouholeté spory. V souboji s Covingtonem mu má pomoct i zakázaná bojová technika  úder mezi nohy.

Tyron Woodley neprožívá zrovna šťastné období své kariéry a nachází se na křižovatce, která nasměruje jeho další kroky v profesionálním oktagonu. Bývalý šampion welterové váhy poprvé v kariéře prohrál dva zápasy v řadě a nutně potřebuje zvítězit. Vybral si ovšem opravdu těžkého protivníka, zlého muže UFC Colby Covingtona

Woodley v roce 2016 knockoutoval Robbie Lawlera a stal se králem divize do 77 kilogramů. Titul dokázal čtyřikrát obhájit a mluvil o tom, že se stane nejlepším welterem všech dob. Zůstalo však pouze u slov, neboť na turnaji UFC 235 prohrál s Kamaru Usmanem a velikosti Georgese St. Pierra nedosáhl. Usman T-Wooda trápil plných pět kol neustálým tlakem a precizním wrestlingem. Woodley byl zlomený a v podstatě vypadal jako by do zápasu vůbec nenastoupil. 

Burns - Woodley Burns - Woodley | zdroj: Profimedia

Po ztrátě titulu se utkal s brazilským zázrakem Gilbertem Burnsem, ale výsledek byl stejný. Woodley ztrácel plných pět kol a fanoušci se ptali, zda opravdu ztratil oheň a potřebnou touhu podat ten nejlepší možný výkon. V současné době se nachází na 5. místě žebříčku welterových vah a čeká ho souboj s nenáviděným Colby Covingtonem

Covington má podobný bojový styl jako Usman. Nevyčerpatelný fyzický fond a především wrestling na úrovni olympijských zápasníků. T-Wood bude muset kompletně změnit svou taktiku a znovu vypustit zvíře, které kosilo jednoho soupeře za druhým. 

Během streamu na Woodleyho instagramovém profilu jeden z fanoušků napsal: “Prosím, rozjeď se naplno.” Bojovník mu obratem odpověděl:

“Souhlasím s Tebou. Tentokrát se nebudu držet zpátky a dám do toho všechno. Máte mé slovo.” 

Rivalita mezi Woodleym a Covigtonem je osobní a začala již během společného působení v American Top Teamu. Woodley v žertu prohlásil, že pokud bude třeba, bude Colbyho mlátit níž, než je běžně zvykem.

Colby Covington Všeobecně nenáviděný Colby Covington. | zdroj: Profimedia

“Dám do toho všechno. Budu ho mlátit do hlavy, těla a když to bude nutné, dostane ránu i mezi nohy. Klidně si nechám i strhnout bod.” zakončil s úsměvem bývalý šampion. 

Ve své nejlepší formě porážel T-Wood jednoho soupeře za druhým. Darrena Tilla v zápase doslova zdemoloval, když trefil 57 signifikantních úderů z celkových 79, Till netrefil ani jeden výraznější úder z 6 vyslaných.

V osmatřiceti letech je Woodley na prakticky na konci své kariéry. Pokud prohraje, dá se očekávat ukončení úspěšné bojové dráhy. Naopak výhra nad dvojkou divize, mu může nalít nový oheň do žil a zajistit další titulovou příležitost.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články