UFC chystá další našlapanou kartu se třemi titulovými zápasy a přítomni budou i fanoušci

UFC chystá další našlapanou kartu se třemi titulovými zápasy a přítomni budou i fanoušci zdroj: Profimedia

Turnaj s pořadovým číslem UFC 261 nám 24. dubna nabídne souboje o šampionské tituly a také halu plnou diváků.

Jako hlavní zápas večera nás čeká odvetný souboj o titul welterové váhy mezi Kamaru Usmanem a Jorge Masvidalem. Oba borci se spolu utkali už v červenci minulého roku, kde na body tehdy docela přesvědčivě zvítězil Usman. Masvidal tehdy přijal zápas pouhých 6 dní před konáním a především drastické hubnutí, které musel za tak krátkou dobu podstoupit, se určitě podepsalo na jeho výkonu.

Masvidal sice po zápase sice porážku přijal, ale tvrdil, že s dostatečným časem na přípravu dokáže Usmana porazit. Teď mu tedy dává UFC druhou šanci, i když při tom moc nerespektuje žebříček welterové divize. Podle toho by měl souboj o titul připadnout prvnímu muži v divizi, Colbymu Covingtonovi, který v roce 2019 svedl s Usmanem vyrovnanou bitvu a od té doby si připsal vítězství nad Tyronem Woodleym. Covington ale není s UFC příliš zadobře (asi jako s nikým) a navíc si je UFC vědomo, že Masvidal dokáže přitáhnout k zápasu spoustu diváků. Dočkáme se tak odpovědi, jestli Jorge Masvidal najde recept na dominantní wrestling šampiona Kamaru Usmana.

Dalším titulovým zápasem bude souboj v ženské muší váze, kde proti sobě nastoupí královna divize, Valentina Shevchenko a brazilská amazonka, Jessica Andrade. Shevchenko vládne této divizi už od roku 2018 a za tu dobu ji zvládla docela solidně vyčistit, dokonce tak dobře, že už jí začínali docházet soupeřky. Teď se však v divizi objevila bývalá šampionka slámové váhy, Jessica Andrade, která se po porážkách od Zhang Weili i Rose Namajunas rozhodla přestoupit o váhu výš. To ji očividně prospělo a hned prvním zápasem dokázala působivě porazit Katlyn Chookagian a řekla si o titulový zápas, který ji také UFC nabídlo.

Amanda Nunes - Valentina Shevchenko Amanda Nunes - Valentina Shevchenko | zdroj: Profimedia

Třetí titulový zápas obstará v ženské slámové váze čínská šampionka Zhang Weili a americká bývalá šampionka Rose Namajunas. Tento souboj slibuje opravdovou podívanou, protože jak Weili, tak i Namajunas ve svých zápasech ukazují skvělou techniku i pořádnou dávku agresivity. Rose už ochutnala, jaké je to být šampionkou a ráda by se jí stala znovu. Zhang Weili má ale buldočí povahu a dokáže v oktagonu rozpoutat pořádné peklo, jak ostatně ukázala před rokem v neskutečném zápase s Joannou Jedrzejczyk.

Weili Zhang zdroj: Profimedia

I další zápasy budou velice zajímavé. Hlavní kartu doplní Anthony Smith, který se utká s Jimmym Crutem a ve střední váze se bude snažit o znovuzrození bývalý šampion Chris Weidman, který se postaví Uriah Hallovi.

Třešničkou na pomyslném dortu je skutečnost, že po roce, kdy celý svět bojuje s koronavirovou pandemií a kdy turnaje UFC byly pořádány bez diváků, budou na UFC 261 opět přítomni fanoušci. Celý turnaj se bude konat v Jacksonville, ve státě Florida, který podle všeho boj s koronavirem zvládá dobře a UFC dostalo od úřadů povolení uspořádat zápasy před fanoušky. Nezbývá než doufat, že se do té doby nic nepokazí, a že tento turnaj je jednou z prvních vlaštovek k návratu do normálu.

Zdroje:  mmafighting.com , ufc.com

Nejnovější články