UFC došla trpělivost. Bojovník obviněný z domácího násilí dostal padáka

UFC došla trpělivost. Bojovník obviněný z domácího násilí dostal padáka Luis Peña v oktagonu. | zdroj: Profimedia

Luis Peňa se pěstmi pustil do své přítelkyně a její kamarádky. To už bylo moc i na UFC a to s ním neprodleně ukončilo spolupráci.

Mezi MMA zápasníky se krom slušňáků a správných lidí najdou také nebezpeční jedinci, kteří nedokáží kontrolovat svou agresi mimo oktagon. Do druhé kategorie patří třeba italsko-americký MMA bojovník Luis Peňa, který byl před dvěma týdny zatčen za napadení a domácí násilí.

Toho se měl dopustit na své přítelkyni a další ženě, která se jí snažila pomoct. Navíc nešlo o Peňův první násilný incident, protože před čtyřmi měsíci byl zatknut za loupež a napadení své bývalé partnerky, když jí sebral telefon a zničil jej, protože se prý dívala na jiné muže na Instagramu. Tehdy se jeho bývalá přítelkyně přimluvila, aby byla obvinění stažena, ale tentokrát z toho už Peňa nevyšel bez trestu. Kromě soudu, který jej čeká, se totiž UFC rozhodlo rozvázat s ním smlouvu:

„V současnosti UFC věří, že se pan Peňa potřebuje vypořádat se svými problémy se zdravím a se zákonem, které jsou před ním, a také informovalo management pana Peňi, že jeho smlouva s organizací byla ukončena,“ oznámila největší MMA organizace.

Příčinou Peňových problémů se zákonem jsou pravděpodobně jeho mentální potíže spojené s užíváním drog, což se s ním UFC už v minulosti snažilo řešit. O vyjádření k tomuto případu byl požádán také Dana White, který potvrdil, že neměl jinou možnost, než bojovníka propustit:

„Tohle byl hodně špatný případ. My jsme věděli, že měl problémy už předtím a snažili jsme se mu s tím pomoct. Jo, tohle bylo hodně špatné. Nevím, jestli jste četli policejní zprávu, ale museli jsme to udělat (propustit ho).“

Policejní zpráva hovořila o tom, že Italsko-Americký bojovník zaútočil na obě ženy pěstmi, což v podání zkušeného MMA bojovníka může být skutečně velice nebezpečné. Navíc měl svoji přítelkyni i pokousat.

To, že UFC vyhodilo násilnického bojovníka ze svých služeb se dá velice dobře pochopit. Zarážející je ale skutečnost, že totéž organizace neudělala například s bývalým šampionem Jonem Jonesem, který byl také před několika dny zatčen za domácí násilí na své dlouholeté snoubence. Jones obvinění popírá, ale spousta svědků a další důkazy hovoří proti němu. Navíc jej po tomto incidentu vyhodil z tělocvičny i jeho dlouholetý trenér Mike Winkeljohn, který do té doby Jonesovi toleroval všechny předchozí „přešlapy“.

Je tak otázka, jestli UFC neměří dvojím metrem, když v podobném případě nejedná stejně i se svou hvězdou Jonesem či Conorem McGregorem, který se rovněž mimo oktagon chová jako utržený ze řetězu. Na rozdíl od nich však vyhozený Peňa nebyl jedním z nejlepších bojovníků všech dob. Do UFC přišel v roce 2018 sice bez porážky, ale následně střídal výhry s prohrami. Jisté je, že už si další zápas v UFC nepřidá a jeho boj se teď bude odehrávat především před soudem.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články