Zkušenosti rozhodly, talentovaný Skot šel k zemi KO a Dana White vítězi tleskal ve stoje

Zkušenosti rozhodly, talentovaný Skot šel k zemi KO a Dana White vítězi tleskal ve stoje Viacheslav Borshchev a Chris Duncan svedli parádní válku | zdroj: Profimedia

Řady UFC bojovníků rozšíří zkušený ruský kickboxer Sláva Borshchev, který se blýskl parádním KO. "Pokud jste tenhle zápas zmeškali, okamžitě si ho pusťte!" nabádá fanoušky šéf UFC Dana White.

V sedmé epizodě show Dana White´s Contender Series jsme viděli celkem 5 zápasů, z nichž pouze 3 bojovníci zaujali šéfa UFC natolik, aby jim nabídl smlouvu. Jedním z nich byl Slovák Martin Buday, který pár vteřin před koncem úvodního kola doslova zničil Američana Hooda.

Ve skvělém světle se ale představil také Viacheslav "Sláva" Borshchev. Ten od mládí válel v kickboxu, kde prošel více než 200 zápasy. Před několika lety ale usoudil, že zkusí na úspěchy v ringu navázat také v oktagonu. Namísto toho, aby začal v rodném Rusku, sbalil se a odletěl do USA, kde pak prostě zaklepal na dveře známého týmu Alpha male.

Za dva roky si mezi profesionály vybudoval bilanci 4:1 a dostal pozvánku do DWCS. Pokud by netrénoval v Americe pod vedením Urijaha Fabera, který je v úzkém kontaktu s vedením UFC, pravděpodobně by musel k téhle šanci ujít trochu delší cestu.

Proti němu nastoupil Chris Duncan ze Skotska, s pěknou profi bilancí 7-0, který zatím všechny soupeře ukončil před limitem. „Líbí se mi, když Dana White praští rukama o stůl a jeho oči jsou doširoka otevřené. Chci vyhrát tímhle stylem,“ nechal se slyšet před zápasem. Tohle přání se mu nakonec splnilo, byť trochu jinak, než zamýšlel.

Zpočátku vyrovnaný souboj na nohách se postupně víc a víc převažoval na stranu ruského bojovníka. V polovině kola Duncana skvěle natrefoval kombinací zvedáků a háků a ten šel raději pro takedown.

Přestože souboj na zemi moc dlouho nevydržel, Skot díky tomu přežil a následně v postoji sám trefil Slávu kolenem do hlavy. Ten ho na oplátku překvapil zřídka vídaným roling thunderem (kop ze salta), který však cíl v podobě Duncanovy hlavy minul.

Konec kola pak vyzněl o trochu lépe pro skotského bojovníka, který v postoji natrefoval celkem dost, byť sám často inkasoval.

Druhé kolo otevřeli oba tvrdými kopy. Duncan se hnal dopředu a to se mu pár vteřinách stalo osudným. Borshchev si totiž zkušeně povolil a zakontroval předním hákem přímo na bradu. Když viděl, že je Skot mimo, dobíjecí ránu ihned zastavil. Pak si na oslavu vítězství uprostřed klece zatančil kozáčka.

Dana White byl nadšený a tleskal ve stoje. „Tohle byla válka. Kdo tenhle zápas nestihl, jděte na ESPN Plus a podívejte se hned na to. Bylo to jedno z nejlepších prvních kol, jaké kdy uvidíte. Mohl bych toho teď o Slávovi namluvit hodně, ale řeknu jen, že se nemůžu dočkat, až ho uvidím bojovat znovu."

Nyní 29letý Rus je hodně zajímavým přírůstkem do nabité lehké váhy, kde by mohl v horizontu několika let zamíchat kartami na čelních pozicích žebříčku. Je si navíc vědom nedostatků v boji na zemi a soustavně na nich pracuje, dá se tedy očekávat, že s postupem času bude ještě o dost nebezpečnější. Další šanci by si ale zasloužil určitě i Chris Duncan, který předvedl parádní bojovný výkon.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články