UFC mlčí a Poirier stále neví, s kým bude příště bojovat. Radši by teď titul než dobře placenou bitku s Diazem

UFC mlčí a Poirier stále neví, s kým bude příště bojovat. Radši by teď titul než dobře placenou bitku s Diazem Poirier a Diaz se měli střetnout už v roce 2018, ze souboje ale nakonec sešlo. | zdroj: Profimedia

Dustin Poirier stále čeká na telefon od svého zaměstnavatele, aby se dozvěděl, s kým bude bojovat příště. Aktuálně připadají v úvahu dva soupeři.

Bojovníci Dustin Poirier a Nate Diaz se před pár dny popichovali na sociálních sítích. Některým fanouškům tak dali naději, že by se letos mohli dočkat jejich vzájemného zápasu, který se měl odehrát už v roce 2018, ale nakonec z něj sešlo. Poirier ale v pořadu The MMA Hour prozradil, že žádná oficiální jednání neprobíhají, alespoň ne na jeho straně.

"Pokud z UFC nemluvili s ním... Mě nic nenabízeli. Nebavil jsem se s nimi, ale nemůžu mluvit za Nata, za Nathaniela," popsal aktuální stav Dustin. "Myslím, že jsem teď jasná jednička a měl bych bojovat o titul. Mám dokonce dojem, že po mém posledním zápase říkali, že tohle bude příště. Ale uvidíme. Slyšel jsem lidi říkat, že by to mělo být v prosinci, ale to soudím pouze na základě titulků, takže nevím, co bude. Mám ale pocit, že se to brzy dozvíme."

Souboj s Diazem Poirier ale rozhodně nevylučuje. "Je to bojovník, kterého už dlouho sleduju. Myslím, že naše styly se k sobě dobře hodí. Byl by to skvělý zápas. Ale nehoním se za ním. Je tu šance, že by to mohlo dopadnout, ale na mém to-do listu to není další v pořadí." Stocktonskému rodákovi nemůže zapomenout jeho velkohubá prohlášení poté, co před lety nedopadl jejich vzájemný zápas. "On neřekne celý příběh, proč ten zápas nedopadl. Já jsem ten, kdo vypadl. Dostal jsem nějaké injekce do kyčlí a vypadá to, že jsem vycouval, přitom už té době byl tenhle zápas ze stolu."

Poirier je teď v pozici, kdy si může vybírat. On sám se prý k ničemu konkrétnímu neupíná, uvědomuje si totiž, že se věci v MMA neustále nevyzpytatelně mění. Titul je ale něco, co ho láká. "Rád bych ho získal. Znamená to pro mě strašně moc. Byla by to třešnička na dortu." A proti není rozhodně ani nynější vládce lehké váhy Charles Oliveira, který by se s Dustinem rád utkal v prosinci. "Bude to válka, skvělý fight. Zaslouží si všechen respekt na světě, má tvrdé údery a také dobré jiu-jitsu, takže to bude skvělý zápas, ale věřím ve své vítězství," nechal se brazilský šampion slyšet. Uvidíme tedy, jakým směrem se rozhodne vydat UFC.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články