UFC odstartovalo velmi rychlé KO, stačila jedna rána a po 16 vteřinách byl konec

UFC odstartovalo velmi rychlé KO, stačila jedna rána a po 16 vteřinách byl konec První rána a byl konec. | zdroj: Profimedia

Jason Witt asi nebude na turnaj UFC Vegas 21 vzpomínat v dobrém, soupeř ho totiž knockoutoval hned prvním úderem. Náhoda to prý nebyla.

První souboje UFC večerů často obstarávají začínající bojovníci, kteří si teprve musí proklestit cestu do podvědomí fanoušků. Díky tomu nehrozí dlouhé taktické partie, ale naopak jsou často k vidění rychlá ukončení. Nejinak tomu bylo i tentokrát.

Jason Witt (18-6) byl tím zkušenějším, přestože v UFC nastupoval teprve do svého třetího souboje. Pro Matthewa Semelsbergera (7-2) to byl teprve druhý start pod hlavičkou nejslavnější organizace, není tedy divu, že o něm do té doby neslyšel ani jeho nynější soupeř. A tak si na bývalého hráče amerického fotbalu věřil:

"Nedělá moc kombinace, vysílá spíš jen jednotlivé údery. Neumí mixoval bojová umění dohromady. Já jsem dobrý grappler a umím všechno smíchat dohromady. Budu v boji na zemi mnohem lepší než on. Vidím to podobně jako byl můj poslední zápas. Prostě ho vezmu dolů, tam ho budu kontrolovat a ve druhém kole ho ukončím TKO."

Witt měl částečně pravdu, Semelsberger totiž nepotřeboval jedinou kombinaci a stačil mu jeden jediný úder, kterým Jasona trefil na bradu přesně v moment, kdy se odkryl při kopání lowkicku. Rozhodčí naštěstí rychle zasáhl, aby zabránil dalším zbytečným úderům. Poražený Witt vypadal hodně otřeseně a nejspíš vůbec netušil, co se stalo.

"U nás v gymu tohle kontrování lowkicků hodně trénujeme," v pozápasovém rozhovoru dal vítěz najevo, že se rozhodně nejednalo o nahodilý "lucky punch". Trénink se mu každopádně vyplatil, protože za tento jeden úder si navíc připsal bonus 50 tisíc dolarů (více než 1 milion korun) za KO večera.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články